DECA UČE OD VETERANA: Održana manifestacija „Upoznaj PA sa 72”

Veliki broj dece iz pančevačkih osnovnih škola učestvovao je u subotu, 4. novembra, na Manifestaciji „Upoznaj PA sa 72” koju su organizovali veterani 72. Specijalne brigade Vojske Srbije u želji da deci približe bogatu istoriju Pančeva.

Na ovom edukativnom druženju okupili su đaci iz osnovnih škola „Isidora Sekulić”, „Jovan Jovanović Zmaj”, „Miroslav Mika Antić”, „Branko Radićević”, „Đura Jakšić”, „Sveti Sava”, „Vasa Živković”, „Vuk Stefanović Karadžić” iz Starčeva i „Žarko Zrenjanin” iz Kačareva, kao i izviđači iz odreda „Crne rode” iz Pančeva i „Janošik” iz Kovačice.

Pročitajte još  RVANJE: Pančevka Milica Sekulović treća u Evropi

Oni su krenuli od Narodne bašte i obišli ukupno devet lokacija na kojima su ih veterani i njihovi gosti upoznali sa spomenicima i dešavanjima koja su obeležila prošlost Pančeva.

U Narodnoj bašti izviđači su tako predstavili svoj odred i svetski izviđački pokret, predstavnici JKP-a „Zelenilo” govorili su o istorijatu Narodne bašte, zatim je bilo reči o Pokretu gorana Srbije, Branku Radičeviću i spomeniku psu Leu.

Pročitajte još  OVOG VIKENDA U KAČAREVU: MC Coyote organizuje 22. Međunarodni moto-skup

Gde su još učesnici manifestacije bili i o kojim temama su razgovarali pogledajte na ovoj mapi:

A da bi se proverilo koliko su učesnici naučili od svojih vodiča, na kraju obilaska je u Domu vojske održano zanimljivo takmičenje. Deca su imala zadatak da za pola sata na papiru ispišu što više informacija koje su zapamtili tokom šetnje po gradu. Dok je žiri pregledao i vrednovao radove, učesnici su u bioskopskoj sali pogledali dokumentarni film o 72. Specijalnoj brigadi.

Pročitajte još  PANČEVO: Zašto su koševi koje je „Brose” donirao školi „Mika Antić” nakratko nestali sa terena

Na kraju, prema odluci žirija, prvo mesto je osvojio tim Osnovne škole „Isidora Sekulić” sačinjen od pet učenika osmog razreda.

Pogledajte još fotografija sa ovog lepog druženja:

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: