DAN DEČJE KNJIGE: „Crne rode” pišu bajke i uče nas humanosti

Članovi Odreda izviđača „Crne rode” danas su na veoma zanimljiv način obeležili Međunarodni dan dečjih knjiga i rođendan poznatog pisca bajki Hansa Kristijana Andersena.

Kako je humanost jedna od osobina po kojima su „Rode” posebno prepoznatljive, moglo se i očekivati da će članovi odreda i današnji datum videti kao dobru priliku da urade nešto u korist čitave lokalne zajednice. Oni su, naime, organizovali akciju i sakupili 40 dečijih knjiga koje će donirati pančevačkoj Gradskoj biblioteci.

Pored toga, deca su na sastanku predstavila drugarima neke od njima omiljenih naslova. Takođe, mali izviđači su se oprobali i u pisanju svoje prve bajke, ali na jedan neobičan način.

– Igrali smo igru „Reč po reč”, gde su sva deca dodavala naizmenično po jednu reč, da bi rezultat na kraju bila neobična i pomalo smešna „Naša bajka”. To naše delo ćemo takođe pokloniti Gradskoj biblioteci. Maštovitost naših izviđača još jednom je došla do izražaja. Za kraj smo se posvetili jednoj od izviđačkih veština: šifrovanom pismu, obnovili smo stara i stekli neka nova znanja – rekla je Lejla Purkar, starešina „Crnih roda”.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.