PANČEVO: Napreduju radovi na rekonstrukciji Ulice Dimitrija Tucovića, a konačno stižu i semafori na dve raskrsnice

U Pančevu je u toku rekonstrukcija Ulice Dimitrija Tucovića u dužini od 1.253 metara, odnosno od Ulice Moše Pijade do Knićaninove ulice. Ovaj posao delom se finansira iz budžeta Grada Pančeva za 2024. i 2025. godinu, a jedan deo sredstava, 362.373.891 dinara, obezbedila Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine.

Kako teku radovi proverila je danas Maja Vitman, gradska menadžerka, koja je obišla ulicu i porazgovarala za izvođačima.

– Značaj ovih ulaganja je višestruk. Najbolje o tome govore utisci sugrađanki i sugrađana koji ovu deonicu svakodnevno koriste kao tranzitnu prema Opovu, Kovačici i Zrenjaninu, kao i za potrebe naše privredne Severne zone. Ulica Dimitrija Tucovića se rekonstruiše u svim dimenzijama, sa potrebnim podzemnim instalacijama i izgradnjom novih. Širina saobraćajnice je 7 metara, rade se novi obostrani trotoari u širini od 1,6 metara i biciklistička staza dužine 770 metara, od ulice Uroša Predića do Knićaninove ulice. Zbog konfiguracije ulice Dimitrija Tucovića, dela između ulica Moše Pijade i Uroša Predića, nije bilo izvodljivo uraditi biciklističku stazu – rekla je Maja Vitman.

Pročitajte još  ZASLUŽENO: Pančevka Dragana Mladenović dobitnica prestižne književne nagrade „Neven”

Ono što će mnoge stanovnike Gornjeg grada posebno obradovati, jeste najava da će konačno na dve frekventne raskrsnice biti postavljeni semafori.

– Zahvaljujući komunikaciji sa sugrađankama i sugrađanima, pažljivim osluškivanjem njihovih potreba, odlučili smo da postavimo semaforske uređaje na najfrekventnijem delu ulice, a to su raskrsnica ulica Dimitrija Tucovića i Ive Kurjačkog i raskrsnica ulica Dimitrija Tucovića i Uroša Predića. Ispunili smo i druge zahteve sugrađanki i sugrađana, stoga smo projektom predvideli proširenje kapaciteta parking mesta i to na levom delu Ulice Uroša Predića iz pravca grada. Završeni su svi radovi na izgradnji nedostajuće atmosferske kanalizacije. Rekonstruisane su i dotrajale elektroinstalacije, ali su završeni i radovi na gasovodu, izgradili smo nove, obostrane priključke, a rekonstruisana je postojeća i izgrađena nova vodovodna mreža – istakla je gradska menadžerka.

Pročitajte još  PANČEVO: Obeležen Dan belog štapa

Ona je dodala i to da su započeti i radovi na asfaltiranju prvog sloja asfalta koji se radi od Ulice Moše Pijade do Ulice Uroša Predića i naglasila je da je planirano da oni budu završeni u najkraćem roku.

– Uporedo sa ovim radovima se obostrano uređuju trotoari celom dužinom i oni su u najvećem delu i gotovi, zatim parking mesta, kolski prilazi, autobuska stajališta, regulišu se šahtovi, slivnici i slivničke veze. Nakon završenog prvog sloja asfalta u ovom delu, postaviće se stubovi javnog osvetljenja. Sredinom novembra očekujemo da bude urađen i završni sloj prve faze uređenja sa postavljenim novim semaforskim uređajima, horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i urađeno kompletno humuniziranje. U dogovoru sa JKP „Zelenilom“ posadiće se nova stabla na predviđenim mestima i ulica će dobiti novi izgled – istakla je Vitman.

Pročitajte još  U PANČEVU, OD 10. DO 20. OKTOBRA: Festival mentalnog zdravlja odgovara na pitanje zašto se (ne) menjamo

Prema ugovoru, završetak druge faze radova od Ulice Uroša Predića do Knićaninove ulice je predviđen do maja 2025. godine.

– Naravno, mi ćemo se potruditi, ukoliko vremenski uslovi budu optimalni, da to bude i ranije. Uveliko se izvode radovi i na drugoj deonici saobraćajnice. Ovo je veliki uspeh za naš grad i drago nam je što rešavamo višedecenijske probleme i što ispunjavamo ono što smo obećali. Molimo sve sugrađanke i sugrađane da do puštanja prve faze saobraćajnice obrate pažnju i imaju u vidu da prvi sloj asfalta ne znači završetak radova, da treba imati na umu da se ovde još uvek nalazi građevinska mehanizacija, kao i veliki deo građevinskog materijala. Bezbednost je na prvom mestu – apelovala je Maja Vitman.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: