KULTURNO LETO U PANČEVU: Šta je na programu ove nedelje

Veoma bogat i raznolik muzički program očekuje vas ove nedelje u okviru manifestacije Kulturno leto u Pančevu. Koncerti će se održavati gotovo svake večeri, svi su besplatni, a repertoar je takav da će se za svaki ukus naći ponešto.

Evo programa za sve dane.

Ponedeljak, 24. jul: World music experience

Za one koji nisu sigurni šta bi odabrali, predlažemo muzički put oko sveta zakazan već za večeras u 20 sati na platou ispred Narodnog muzeja.

„World music expirience” naziv je koncerta u okviru kojeg ćemo slušati muziku iz celog sveta, ukombinovanu u jedinstveni muzički ugođaj.

Bend koji će nastupiti zove se „Offhand”, a čine ga Cale (gitara), Vukan Potežica (kontrabas) i Dimitrije Mojsijević (bubanj).

Pročitajte još  U PETAK U DOMU OMLADINE: Otvaranje izložbe radova polaznika Škole crtanja

Oni će vas povesti na putovanje od Afrike preko Severne Amerike do Brazila i Španije, zatim čak do Japana, pa nazad do Balkana, potom do Bliskog Istoka, Severne Evrope, pa do Latino Amerike i ko zna gde sve još.

Utorak, 25. jul: Veče Džona Koltrejna i Femi Kuti

U utorak su na repertoaru čak dva koncerta. U 20 sati na platou ispred Narodnog muzeja slušaćemo muziku jednog od najvećih dzez muzičara svih vremena – Džona Koltrejna.

Njegova muzika je zauvek promenila džez i ostavila neizbrisiv uticaj na sve generacije muzičara, a deo njegovog stvaralaštva na ulice Pančeva doneće Oliver Đurković (tenor saks), Aleksandar Petrović Coa (gitara), Vukan Potežica (kontrabas) i Nikola Radojčić (bubnjevi).

Pročitajte još  BANATSKO NOVO SELO: Svečano otvorena velika sala Doma kulture „3. oktobar”

Već od 21.30 na Korzou, umesto da mi idemo na put do Afrike, Afrika ovog puta stiže kod nas. Kao što smo pisali u odvojenom tekstu, nastupa svetska zvezda Femi Kuti sa svojim bendom „Positive force” i plesačicama.

Sreda, 26. jul: Veče tradicionalnih pesama Srbije i Makedonije

U sredu se nastavljaju radionice crtanja sa Nikolom Dragašem o kojima smo pisali OVDE, a sva mesta su odavno popunjena.

Istog dana od 20 sati sledi veče tradicionalnih pesama Srbije i Makedonije koje će na platou ispred Narodnog muzeja izvoditi mladi umetnici iz Beograda.

Petak, 28. jul: Asim Savran

U petak, 28. jula, od 20 sati, u dvorištu Narodnog muzeja sledi veče sa Asimom Savranom.

Pročitajte još  U SUBOTU U PANČEVU: Bogat program povodom Dana bezbednosti motocikala

Ovaj svestrani umetnik, poznat kao član legendarne grupe „S vremena na vreme”, predstaviće svoj najnoviji dvostruki muzički album „60s u mom Gradu” i „Kamen po kamen” koji je 2022. objavio Biblijski kulturni centar iz Beograda.

Asim Savran otkriva da će u Pančevu pevati „neke stare pesme koje će uvek biti nove i neke nove koje će možda ostati uvek nove, a to zavisi od vas.”

Foto: Aleksandar Alempijević

Subota, 29. jul: EKV tribute

Koncert posvećen muzici legendarne grupe „Ekatarina Velika” (EKV) sledi u subotu, 29. jula, a opširnije informacije o ovom koncertu slede narednih dana.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: