PANČEVO: Objavljen oglas za licitaciju državnog zemljišta, prijavite se do 5. oktobra

objavljen oglas za licitaciju državnog zemljišta pančevo
Foto: © Canva Pro

Oglas za prvi krug licitacije za davanje u zakup na korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta u Pančevu objavljen je u četvrtak, 15. septembra.

– Ponuđeno je ukupno 714 hektara. Slobodnog zemljišta ima u svim katastarskim opštinama. Kao i prethodne dve godine, jedno javno nadmetanje je jedna parcela, jer smo gledali da izađemo u susret poljoprivrednicima. Na njihovu inicijativu više nemamo nekoliko parcela u sklopu jednog javnog nadmetanja i na taj način smo uspeli da izdamo veći broj manjih parcela – rekla je Vladislava Maksimović, članica Gradskog veća zadužena za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj.

Pročitajte još  PRAVI POTEZ: Grad Pančevo će finansirati odlazak Dušana Mladenovića na Svetsko takmičenje na Bali!

Kada je reč o neophodnoj dokumentaciji, ona je ista kao i prethodnih godina, a prijave se predaju onlajn.

– Uslovi za fizička lica su da imaju 0,5 hektara, da su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava i da imaju aktivan status minimum tri godine. Kada su u pitanju pravna lica, oni treba takođe da imaju aktivan status minimum tri godine, 10 hektara u toj katastarskoj opštini i da im se sedište nalazi u jednici katastarske opštine u kojoj žele da konkurišu – naglasila je Maksimović.

Pročitajte još  PRAVI POTEZ: Grad Pančevo će finansirati odlazak Dušana Mladenovića na Svetsko takmičenje na Bali!
Vladislava Maksimović

Rok za prijavljivanje je do 5. oktobra u 15 sati. Rang lista će izaći 14. oktobra u 10 sati. Oni koji žele da obiđu teren, mogu to da urade 29. septembra u 10 sati.

– Oni kojima su potrebne dodatne informacije, mogu ih dobiti u kancelariji Sekretarijata na trećem spratu Gradske uprave, što se u slučaju nedoumica svakako preporučuje, jer se jednom poslata prijava ne može više menjati – poručila je članica Gradskog veća.

Pročitajte još  PRAVI POTEZ: Grad Pančevo će finansirati odlazak Dušana Mladenovića na Svetsko takmičenje na Bali!

Oglas se nalazi na sajtu Gradske uprave OVDE i na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište, a biće istaknut i na svim mesnim zajednicama u Pančevu.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: