VLADA VOJVODINE: I vatrogasnom društvu iz Pančeva finansijska podrška

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo upriličio je danas dodelu ugovora u vrednosti od 20 miliona dinara za programe 38 dobrovoljnih vatrogasnih društava na teritoriji AP Vojvodine, među kojima je i ono iz Pančeva.

Korisnicima je ugovore uručio pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Petar Samolovac koji je istakao da su bespovratna sredstva opredeljena za podsticanje aktivnosti značajnih da zaštitu od požara u 2024. godini.

Pročitajte još  POLJOPRIVREDNICI, ISKORISTITE PRILIKU: Prijavite se za besplatnu analizu plodnosti zemljišta

– Od 2019. godine, od kada je uvedena ova konkursna linija, utrošeno je 113 miliona dinara za nabavku neophodne opreme dobrovoljnim vatrogasnim društvima – rekao je Samolovac.

Prema njegovim rečima, u tom periodu dobrovoljna vatrogasna društva ovim vidom podrške nabavila su više od 3.000 radnih zaštitnih uniformi.

– Resorni sekretarijat nastaviće sa kontinuitetom finansiranja nabavke potrebne opreme, s ciljem da se unaprede njihove aktivnosti i pomogne rad na terenu – naveo je Samolovac.

Pročitajte još  PANČEVO: Formirana nova gradska vlast, Stevanović ponovo gradonačelnik, a evo ko je sve u Gradskom veću

Osim Pančevava, sredstva su dobila dobrovoljna vatrogasna društva iz sledećih mesta: Uzdin, Moravica iz Stare Moravice, Mokrin, Mramorak, Maronka Karolj iz Malog Iđoša , Erdevik, Matica Subotica, Gložan, Doroslovo, Čantavir, Novi Kneževac, Sajan, Riđica, Stapar, Stanišić, Bajmok, Horgoš, Bač, Glogonj, Pločica, Nikinci, Iđoš, Senta, Banatska Topola, Svetozar Miletić, Maradik, Bački Breg, Telečka, Sredoje Brusin iz Kumana, Crepaja, Debeljača, Dubovac, Ostojićevo, Đurađ Branković iz Kupinova, Kljajićevo, Male Pijace i Novo Miloševo.

Pročitajte još  U VOJLOVICI, 26. I 27. JULA: Stižu 29. „Žetelački dani” (PROGRAM)

Dodeli ugovora je prisustvovao i podsekretar Aleksandar Panovski.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: