VELIKI USPEH PANONIJE: Vladimir Mirkov trostruki prvak Srbije

Takmičar Atletskog kluba Panonija iz Pančeva, Vladimir Mirkov (2008) osvojio je zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije za seniore koje je održano proteklog vikenda u Beogradu, čime je postao trostruki prvak države. Mirkov je nastupio u nedelju, 18. februara, drugog dana prvenstva, u disciplini sportkog hodanja na 3.000 metara.

Kao što smo već pisali, ovaj momak je krajem januara u svojoj kategoriji osvojio zlato na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore, a takođe je titulu prvaka Srbije potvrdio i na Prvenstvu Srbije za starije juniore u konkurenciji sa dve godine starijim takmičarima. Ovog vikenda Vladimir je po prvi put nastupio i u konkurenciji seniora u Atletskoj dvorani na Banjici.

Pročitajte još  U OMOLJICI OD 6. DO 15. APRILA: Snima se film „Kalafon”, biće kratkih obustava saobraćaja

Od samog starta trke Vladimir je zauzeo vodeću poziciju i držao svoj ritam. Na samom kraju trke, sustigao ga je takmičar atletskog kluba „Sprint – Badovinci”, ali je Vladimir u samom finišu, 70 metara pre cilja, odbio napad i ušao u cilj prvi sa novim ličnim rezultatom koji sada iznosi 16:49,41 minuta.

Trener Saša Stojilović napominje da se i ovoga puta išlo na zlatnu medalju, a ne na obaranje juniorskog rekorda, jer se i Vladimir nakon prehlade pomalo oslabljen ipak vratio na nekoliko treninga pre trke. No, i to je bilo dovoljno da ovaj momak potvrdi da je u toj disciplini najbolji u državi.

Pročitajte još  PLIVANJE: Za pančevački Dinamo 17 medalja u Kikindi i još 34 u Sarajevu

– Veoma sam zadovoljan nastupom Vladimira Mirkova, a naročito smo ponosni jer je Vladimir uspeo da objedini titule prvaka države u tri starosne kategorije, tako da je samo u ovoj godini osvojio zlatne medalje na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore, Prvenstvu Srbije za starije juniore i sada na Prvenstvu Srbije za seniore – rekao je Stojilović.

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: