U PONEDELJAK U FOAJEU: Otvaranje izložbe fotografija „Samo delić emocija” Katarine Denić

Izložba fotografija „Samo delić emocija” Katarine Denić (1995) biće otvorena u ponedeljak, 15. januara u foajeu Kulturnog centra Pančeva.

– Materijal za ovaj projekat nastaje više od godinu dana. Stvaranje fotografija za ovu izložbu pomoglo mi je da se suočim sa gubitkom, turbulencijom osećanja, bola, osmeha, patnje, ljubavi, svih mogućih emocija. Pogled u sebe i korišćenje fotografije kao podsetnika da svi prolazimo kroz razne faze i da i u tim mračnim trenucima znamo da je svetlost uvek u nama – rekla je umetnica o ovoj izložbi.

Ona je istakla da je njen projekat predstavljen u vidu 12 fotografija, kako bi se obeležila jedna godina i da svaka fotografija predstavlja drugu emociju u datom mesecu.

Pročitajte još  PANČEVO: Jasmina Topić objavila prvi muzički album „Privremeni boravak”

– Imam želju da ovim projektom pokažem i sa jedne strane skrenem ljudima pažnju na to da je u redu osećati, u redu je imati emocije i u redu je biti ranjiv. Fotografije su crno-bele jer je tako veći fokus na samu poruku. Tekstovi koji su dodati na fotografijama samo su delovi kratkih priča koje sam pisala tokom proteklih godina. Ovo su fotografije ljudi koji su mi pomogli da ostvarim ovako nešto. Isto tako su tu i autoportreti, jer sam želela da predstavim sebe kao umetnika – rekla je Katarina Denić.

Pročitajte još  PANČEVO: Na koncertu „Tambura humanog srca“ prikupljeno 170.000 dinara za braću Gaćeša

Umetnica je otkrila da ju je u svet fotografije uveo otac.

– Gledajući fotografije koje je on stvarao, otkrila sam potpuno novi i drugačiji svet. Ovaj pravac umetnosti mi je pomogao da otvorim mali univerzum za sebe. Način izražavanja i pokazivanja ovog sveta iz mog ugla. Ogoljena lepota ljudi, tela, osmeha, detalji, emocije, kao i trenutak koji može da izazove nešto, za mene su dodatni razlozi zašto uživam u fotografisanju. Prelep je osećaj uhvatiti iskrenu emociju kod ljudi, divnu svetlost, detalj koji možda na prvi pogled ne biste ni primetili – poručila je autorka.

Pročitajte još  STRELJAŠTVO: Srebro za Aleksu Rakonjca na Evropskom prvenstvu

Katarina Denić je rođena je u Beogradu, 1995. godine. Završila je Poljoprivredni fakultet i kurs u školi fotografije „Foton” sa A2 nivoom (najviši uvodni nivo).

Izložba će moći da se pogleda do 31. januara.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: