U PANČEVU 27. MARTA: Maša Dakić u predstavi „Prima Facie”

Svetski dan pozorišta, 27. mart, Kulturni centar Pančeva obeležava izvođenjem nagrađivane brodvejske predstave „Prima Facie“. U predstavi igra Pančevka Maša Dakić, dok režiju potpisuje Anja Suša, pozorišni stvaralac evropskog renomea, i dobitnica gran prija na ovogodišnjem Bitefu.

– Na svetski dan pozorišta, 27. marta „Prima Facie” gostuje u Pančevu, mom gradu! Izuzetno mi je drago što se tako namestilo, jer i sama spisateljica Suzi Miler govorila je o tome kako želi baš kroz pozorišni tekst da govori o ovoj temi, jer svim svojim bićem veruje u moć pozorišta i veličanstvenost pričanja priča – rekla je Maša Dakić.

Pročitajte još  GDE IZAĆI: U petak u „Apolu” omladinski bendovi iz Pančeva i Šapca, a u subotu „Rainmaker”

Prema njenim rečima, „Prima Facie“ je komad koji je pokrenuo reformu pravilnika u slučajevima polnog uznemiravanja i seksualnog zlostavljanja u Australiji, gde je premijerno izveden 2019. godine i igrao se pred punom salom ljudi iz pravosuđa – što je i želja kada je u pitanju igranje ove predstave u Srbiji.

Predstava počinje u 19.30, a nakon izvođenja biće organizovan panel sa stručnjacima vezanim za temu seksualnog uznemiravanja iz pravosuđa i organizacija za ljudska prava.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: