U GLOGONJU OD 10. DO 14. JULA: Bogat program povodom obeležavanja seoske slave Petrovdan

GLOGONJObeležavanje seoske slave, Petrovdana, u Glogonju je počelo 5. jula i trajaće do 14. jula. U petak, 5. jula, startovala je tradicionalna Letnja liga u malom fudbalu, a utakmice se svakodnevno igraju u večernjim satima na Sportskom centru u Glogonju.

Bogat i raznovrstan program na nekoliko lokacija u selu održaće se od 10. do 14. jula.

Najpre će u sredu, 10. jula, od 19 sati na letnjoj sceni Doma kulture biti održana predstava za decu „Malo kraljevstvo”.

Mesna zajednica Glogonj obradovaće sve meštane i njihove goste velikim koncertom popularnog rok benda „Osvajači”, koji će biti održan na letnjoj sceni Doma kulture veče uoči same slave, u četvrtak, 11. jula, od 21 sat.

Ulaz na koncert je, naravno, besplatan.

Pročitajte još  DANI OTVORENIH VRATA U PU PANČEVO: Deca iz „Kekeca” uživala u druženju s policajcima i torti

Obeležavanje Petrovdana, u sredu, 12. jula, počeće svečanom liturgijom u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla od 9 sati, a nakon toga, na platou ispred crkve, biće postavljena i izložba tradicionalnih jela u organizaciji udruženja žena.

Za 14 sati su zakazani svečana sednica Saveta Mesne zajednice Glogonj, rezanje slavskog kolača i dodela zlatnika nosiocima Vukove diplome.

Istog dana u 19 sati u Domu kulture biće priređen koncert folklora, gde će pored domaćina, dečje folklorne sekcije Doma kulture Glogonj, nastupiti KUD „Branko Cvetković” iz Beograda i KUD „Sveti Nikola” iz Sakula.

Pročitajte još  PANČEVO: Formirana nova gradska vlast, Stevanović ponovo gradonačelnik, a evo ko je sve u Gradskom veću

Dan posle slave, u subotu 13. jula, igraju se četvrtfinalni mečevi letnje lige, a u nedelju 14. jula, od 6 sati ujutru Udruženje golubara „Glogonj ’06“ organizuje puštanje golubova u okviru manifestacije „Petrovdanski kup“. Istog dana u 8 sati, na streljani kraj sela Udruženje lovaca organizovaće tradicionalno gađanje glinenih golubova.

Program će biti završen u nedelju uveče na Sportskom centru polufinalnim i finalnim mečevima Letnje lige u malom fudbalu.

Pročitajte još  POTVRĐENO: Pančevka Anja Crevar će se takmičiti na Olimpijskim igrama u Parizu

Iz Mesne zajednica Glogonj pozivaju sve Pančevke i Pančevce i ostale građane da budu njihovi gosti na slavi i da uživaju u predstojećim programima i svečanostima.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: