STARČEVO: U galeriji muzeja izlažu učenici Škole za dizajn iz Beograda

U galeriji Starčevačkog muzeja u petak, 10. maja, otvorena je izložba radova učenika Škole za dizajn iz Beograda naslovljena „Trajanje u vremenu i prostoru – neolitska kultura i moj svet“. Autori, njih dvadeset i dvoje, su na ovoj izložbi predstavili dizajnerska rešenja različitih upotrebnih predmeta inspirisana starčevačkom kulturom.

Posetioci su tako na digitalnim tablama imali priliku da vide šolje, ešarpe, bukmarkere, maske za telefone i razne druge predmete sa motivima Starčeva i perioda neolita.

Na otvaranju izložbe govorila je mr Snežana Nena Skoko, samostalna umetnica iz Punkta za umetnički eksperiment, koja je pokrenula čitav taj projekat sa ciljem da se starčevačka kultura poveže sa našim savremenim životom.

Pročitajte još  G-DRIVE #TAKOMOĆNO KARTING ISKUSTVO: Završena druga trka Otvorenog prvenstva

Prisutnima se obratio i Dragan Marković, direktor Škole za dizajn, koji je istakao da je značaj ove saradnje između Beograda i Starčeva u tome što doprinosi da dostignuća učenika budu vidljivija i da njihova kreativnost bude predstavljena širem krugu ljudi zainteresovanih za ove teme.

Profesorka štampe tekstila Milena Ristić, koja je sa učenicima radila tokom školske godine, objasnila je posetiocima izložbe kako je tekao proces realizacije ovog projekta od ideje do konačnog rezultata. Sa učenicima su još radile profesorke Miroslava Lazarević Petrović, Zorica Pejčić, Marina Babić i Nataša Milanović Tomić.

Pročitajte još  DŽUDO: Pet medalja za Dinamo na Kupu cara Konstantina

Publika je veoma pozitivno reagovala na izložena idejna rešenja predmeta inspirisanih starčevačkom kulturom koji mogu u budućnosti poslužiti kao suveniri kakve bi svako poželeo da ima.

Milena Jovišić iz Starčevackog muzeja se zahvalila svim učesnicima projekta na entuzijazmu i volji da realizuju ovu izložbu i najavila da će radovi učenika Škole za dizajn krasiti zidove galerije u Starčevu sve do oktobra.

Pročitajte još  U PETAK U BIBLIOTECI: Otvaranje izložbe fotografija Aleksandra Stojkovića

Autori radova su: Lenka Veselinović, Tea Vejnović, Ines Gavrilov, Ana Đalović, Staša Ilić, Jana Joksić, Marko Manović, Konstantina Mitrić, Marlena Nedeljković, Alisa Petrović, Mihajlo Rašković, Maša Stanković, Ema Topluha, Maksima Šiljeg, Vanja Šunderić (učenici 3T) i Sofja Slobodjan i Iv Unterhofer (učenice 4T).

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: