SPRINT DUATLON: Tamiš domaćin Prvenstva Srbije, Bogdan Jelača vicešampion

Trka Prvenstva Srbije u sprint duatlonu održana je u Pančevu u nedelju, 12. maja, u organizaciji Triatlon kluba Tamiš. Sprint duatlon je disciplina triatlona koja se sastoji od 5 km trčanja, 20 km vožnje bicikla i 2,5 km trčanja. Vreme takmičarima nije išlo naruku, budući da je tokom čitave trke padala jaka kiša. Međutim, na startu se se pojavila 103 individualca i čak 21 štafeta.

U konkurenciji devojaka najbrža je bila Lana Gavrilović iz Sremske Mitrovice, a iza nje su bile Maša Marković iz Kragujevca i Miona Bošković iz Novog Sada.

Pročitajte još  POZIV ZA MLADE IZ PANČEVA: Prijavite se za besplatnu školu javnog nastupa, rok 15. maj

Kod muškaraca je trijumfovao Vladimir Danko iz Novog Sada, drugo mesto osvojio je Pančevac Bogdan Jelača, a treći je bio gost iz Hrvatske Filip Mićić, član Vukovarskog triatlon kluba.

duathlon pančevo

Pored toga što je Bogdan Jelača osvojio srebrnu medalju u apsolutnoj konkurenciji, njemu je pripalo i zlato u kategoriji junuora. Takmičari Triatlon kluba Tamiš, bili su uspešni i u ostalim kategorijama.

U nadmetanju mlađih pionirki i pionira najsjajnija odličja osvojili su Mia Kajalić i Vasilije Milčić, dok se Dragan Tomić okitio srebrnom medaljom.

Pročitajte još  PANČEVO: Održana tribina o prevenciji nasilja u školama

Kod pionira, zlatan je bio Mateja Kalajić, srebro je zaradila Natalija Markov, a bronze Dejana Kuzmanović i Aleksa Savić. Dušan Stojanović je drugi stigao na cilj u trci mlađih kadeta, a srebro je osvojio i Petar Savić u nadmetanju kadeta. Nađa Stančul je bila najbrža u trci mlađih juniorki, dok je Renata Gračanin pobedila u nadmetanju juniorki.

U muškoj konkurenciji Marko Gligorić je zaradio srebro, a Artemi Datsenko je zaslužio bronzu u konkurenciji takmičara do 23 godine.

Kao i uvek, odlični su bili i veterani Triatlon kluba Tamiš, koji su, raspoređeni po starosnim grupama, svom timu doneli šest vrednih trofeja.

Pročitajte još  SLAVILO SE NA STRELIŠTU: Šampionska titula za Rukometnu akademiju Dinamo!

Darija Đorđević i Petar Peregi osvojili su zlatne medalje, a bronzanim odličjima okitili su se Marina Gvero, Zorica Bocić, Jovan Supurović i Marjan Lukić.

Organizaciju trke su pomogli kompanija „Brose Srbija” i Srpski triatlon.

Naredni izazov koji očekuje članove TK Tamiša je organizacija Prvenstva Srbije u sprint triatlonu, 9. juna na tamiškom keju.

Fotografije: TK Tamiš

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: