RUKOMET: Šesta pobeda ŽRK Pančeva, ovog puta pao Temerin

Foto: Bojan Jovičin

Prošle nedelje su bile nadomak velikog iznenađenja, igrale su egal sa liderom, a ipak su ostale praznih ruku… Ovoga puta, stvari su došle na svoje mesto.

U 13. kolu Super B lige za žene, rukometašice ŽRK-a Pančevo ostvarile su i šesti trijumf, pa sada mnogo mirnije očekuju nastavak prvenstvene trke za bodove: ŽRK Pančevo – Temerin 28:23 (16:11).

Foto: Bojan Jovičin

Važna je to utakmica bila… Devojke iz Pančeva došle su da podrže i rukometne veteranke, one koje su ostavile značajan trag u igri sa lepljivom loptom na obali Tamiša. A to nije mala stvar. To znači da je ŽRK Pančevo kolektiv vredan svake pažnje, svakog aplauza, a bilo je povoda za gromoglasno pljeskanje dlanovima.

Pročitajte još  PANČEVO: U Narodnoj bašti zasađen ružičnjak od 65 ruža u obliku pluća, a ovo je simbolika...

Devojke koje sa klupe predvode Marko Krstić i Svetlana Ničevski celim tokom meča bile su u prednosti, pa se pitanje pobednika nijednog momenta nije ni postavljalo.

Foto: Bojan Jovičin

Centralna figura susreta bila je Andrea Milićev koja se devet puta upisala u listu strelaca. Sjajna je bila i Kristina Rauš sa šest, ali i Amelija Uskoković sa tri pogotka. Una Brkić, mlada reprezentativka Srbije, kao i Anja Gerorijev bile su precizne po dva puta, a po jednom su efektne bile i Teodora Stanojević i Anastazija Jambrušić. Kapiten Nevena Stanišković vodila je žestoke bitke u odbrani, a ponovo je na golu briljirala Mirjana Maksić koja je uspela da skine čak tri penala.

Pročitajte još  BOKS: Pančevački Profesionalac ponovo najbolji

Narednog vikenda Pančevke putuju u Kikindu, na megdan sa istoimenom domaćom ekipom.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: