KAČAREVO: Ovog vikenda besplatna RADIONICA VEZA, a idućeg takmičenje u kuvanju RIBLJE ČORBE

etno kutak radionica veza
Članice „Etno kutka” sa gradonačelnikom Pančeva na „Preobraženskim danima”

Ukoliko biste voleli da naučite da vezete ili da tu veštinu usavršite, priliku za to imaćete u nedelju, 21. avgusta, ako odete do jezera u Kačarevu. Bez obzira na to odakle dolazite, dobro došli ste.

Radionicu veza već tradicionalno svakog leta priređuje Udruženje „Etno kutak” iz Kačareva, pa prilika za lepo druženje i edukaciju neće izostati ni ove godine. Ovo je već treća radionica koja se održava na jezeru, dok su pre toga ovakve obuke organizovane u prostorijama kačarevačke Mesne zajednice.

Pročitajte još  PANTRANSPORT: Ponovo izmene trasa na linijama 6 i 7 kroz Strelište

Kako kažu u „Etno kutku” radionice ovog tipa priređuju se kako ne bi bili zaboravljeni stari zanati, kako bi ih naučile i mlađe generacije i nastavile da neguju vez, heklanje ili štrikanje, ali i kako bi se privukle nove članice u udruženje.

Radionica počinje u 10 sati, a zainteresovani mogu poneti svoj materijal – konac i parče platna ukoliko ga imaju.

Za one koji nemaju materijal, obezbediće ga „Etno kutak”.

Pročitajte još  TOP NA SAJMU TURIZMA: Promovisan vodič, a za maj najavljena nova manifestacija „Pančevo wine weekend”

radionica veza

I sledećeg vikenda svi putevi će voditi u Kačarevo. Naime, u nedelju, 28. avgusta, od 10 sati, Mesna zajednica Kačarevo u saradnji sa „Etno kutkom” organizovaće prvu manifestaciju „Kotlić”.

Ove godine kuvaće se riblja čorba, a zamišljeno je da se narednih godina smenjuju i druga jela koja se mogu pripremati u kotliću.

Takmičenje je otvorenog tipa, mogu se prijaviti udruženja, a predviđene su nagrade za prva tri mesta. Svako treba da ponese svoj materijal, a zainteresovani mogu dobiti informacije i prijaviti se u prostorijama Mesne zajednice ili putem telefona 013/601-030. Rok za prijavljivanje je petak, 26. avgust.

Pročitajte još  PANTRANSPORT: Promenjena trasa linije 6 kroz Strelište

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: