PLES: „Balerine” se predstavile na festivalu „Igraj, igraj, Valjevo“

plesni klub balerina u valjevu
Foto: PK Balerina

Članovi Plesnog kluba „Balerina” iz Pančeva učestvovali su sa dve grupne koreografije na 8. Festivalu plesa „Igraj, igraj, Valjevo 2022“ koji je održan u subotu, 5. novembra na velikoj sceni Centra za kulturu Valjevo. Ovaj veliki festival organizuje lokalni „Studio M”, a pokrovitelj je Grad Valjevo.

Na tom tradicionalnom plesnom spektaklu za ljubitelje modernih plesova, a pre svega modernog i džez baleta, ali i disko densa, publika je imala priliku da, osim naših Pančevaca, vidi i različite škola plesa i klubove iz Novog Sada, Beograda, Lajkovca i Lazarevca, a predstavili su se i domaćini: „Studio M” sa balerinama iz Koceljeve i Valjeva.

Foto: PK Balerina

Na velikoj sceni prikazano je čak 30 koreografija u izvođenju ukupno 350 plesača. Zaljubljenici u ples videli su neke nove tačke, ali i koreografije sa kojima su plesni klubovi osvajali nagrade na takmičenjima u Srbiji i u inostranstvu.

– Pokrenuli smo ovaj festival sa idejom da se u našem gradu okupe škole modernih plesova koje neguju scenske i urbane plesove i da našim najmlađima sugrađanima, ali i njihovim roditeljima, priredimo pravi spektakl plesne umetnosti. Posebno nas raduje činjenica da mnogim plesačima koji dolaze u Valjevo ovo neretko bude prvi javni nastup, a on se pamti zauvek i zauzima posebno mesto u srcu. Veliki kvalitet ovom festivalu daju pobedničke i veoma zapažene koreografije na domaćim i internacionalnim takmičenjima, koje izvode najiskusniji plesači – kažu organizatori iz „Studija M”.

Foto: PK Balerina

Prema rečima Nataše Jelače Vojvodić i Vladislave Vojvodić, trenera u PK „Balerina”, učesnici festivala su imali priliku i da posete Narodni muzej, Modernu galeriju, Tešnjar i mnoga druga znamenita mesta u Valjevu i da tako malo bolje upoznaju grad u kome su nastupili.

Raspored plesača iz „Balerine” gusto je popunjen i u predstojećem periodu.

– U nedelju, 13. novembra, idemo u Novi Sad na Festival Isidore Dankan. Zatim, 19. novembra učestvujemo na Plesnoj olimpijadi u Beogradu, 3. decembra da SIDF u Vrnjačkoj Banji, 4. decembra na festivalu Centra za igru u Pančevu, a 10, 11. i 12. decembra smo u Sofiji – nabrojala je Nataša Jelača Vojvodić samo deo predstojećih aktivnosti vrednih pančevačkih plesača, kojima očito ne nedostaje ni talenta ni energije da Pančevo predstave u najboljem mogućem svetlu kako širom Srbije, tako i u inostranstvu.

 

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *