PANČEVO: U toku je gradnja novog objekta pančevačke Gimnazije, evo šta će on sve sadržati

Uveliko su u toku radovi na izgradnji novog objekta u krugu pančevačke Gimnazije „Uroš Predić” površine 981 kvadrata, koji će imati 12 novih prostorija. Projekat vredan blizu 163 miliona dinara finansira Grad Pančevo, a radove izvodi preduzeće „ES Energo-servis” s kojim je ugovor potpisan 14. avgusta prošle godine.

Rok za izvođenje radova je 320 kalendarskih dana, a plan je da se u narednoj školskoj godini nastava odvija i u novim kabinetima škole i da tada bude završeno i spoljno uređenje celog kompleksa Gimnazije.

Nova zgrada će sadržati 10 prostorija za održavanje nastave, biblioteku, klub za učenike, zbornicu, toalete i prostorije za osoblje škole.

Radove na izgradnji novog objekta Gimnazije obišao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

– U razgovoru sa nastavnicima i direktorkom Gimnazije, institucije sa tradicijom dugom preko 160 godina koja ima izuzetan značaj za grad Pančevo, shvatili smo da postoji velika potreba da izgradimo novi prostor i stvorimo nove kapacitete, kako bi ta škola mogla da nastavi da bude ono što jeste. Danas je naša Gimnazija jedna od najboljih obrazovnih institucija na ovim prostorima – rekao je Stevanović.

Pročitajte još  PANČEVO: U maturantskom plesu učestvovalo 530 đaka
Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović
Aleksandar Stevanović

On je precizirao šta će se sve nalaziti u novom objektu, ali i kakvi su još radovi planirani:

– Nova zgrada će sadržati prostorije za održavanje nastave, ali i biblioteku sa čitaonicom i klub za učenike, koji je planiran kao multifunkcionalni prostor za učenje, druženje, rad na računaru i pisanje projekata. U prizemlju će se nalaziti amfiteatar i kabineti za fiziku i hemiju sa adekvatnim prostorijama za odlaganje opreme za izvođenje nastave i sa laboratorijom za izvođenje vežbi. Veliku pažnju smo posvetili informacionim tehnologijama, pa će na prvom spratu biti 3 kabineta za IT, i zbornica kako bi ovaj objekat mogao da funkcioniše u potpunosti. U potkrovlju će se nalaziti kabinet za biologiju, još jedan IT kabinet, biblioteka sa čitaonicom i pomenuti klub za učenike. Biće izgrađena i rampa kako bi novom objektu mogle da pristupaju osobe sa invaliditetom. Uradiće se i kompletna rekonstrukcija podstanice u staroj zgradi gde će se ugraditi nova oprema. Sa te podstanice će se grejati novozigrađeni objekat. Planirano je i postavljanje nove toplovodne mreže u školskom dvorištu, sa koje će se snabdevati svaki objekat pojedinačno – najavio je gradonačelnik.

Pročitajte još  PANČEVO: Održana tribina o prevenciji nasilja u školama

Stevanović je dodao i da je predviđena izgradnja kompletno nove spoljne infrastrukture kako bi svi objekti u kompleksu bili povezani u jednu celinu. U centralnom delu platoa, između glavne zgrade i sportske sale, nalaziće se zelene površine.

Rok za izvođenje radova je 320 kalendarskih dana, a radovi su počeli u septembru prošle godine i sad su već u odmakloj fazi.

 – Plan je da u narednoj školskoj godini imamo potpuno nov, operativan objekat i da se nastava odvija u novim kabinetima koji će se staviti na raspolaganje gimnazijalcima. Pančevačka Gimnazija je ustanova koju su pohađali i u kojoj su predavali mnogi naši velikani i koja je iznedrila neke od najvećih srpskih i svetskih umova. Zato je naša obaveza da je maksimalno podržimo, kako bi nastavila da stvara nove velikane i temelje za prosperitetnu budućnost – poručio je Aleksandar Stevanović.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: