PANČEVO: Počeo „Uskršnji bazar”, u programu učestvovalo preko stotinu umetnika (FOTO, VIDEO)

Peti „Uskršnji bazar” koji u Pančevu tradicionalno organizuje Udruženje žena „Pančevke” iz Gornjeg grada, svečano je otvoren danas na platou ispred Gradske uprave i trajaće sve do četvrtka, 21. aprila. Jedini dan kada će biti napravljena pauza jeste nedelja, 17. april, budući da se tada proslavlja Uskrs po gregorijanskom kalendaru.

Bazar je otvorio gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, a u okviru bogatog programa koji je potrajao više od dva sata predstavilo se preko stotinu učesnika.

– „Uskršnji bazar” je postao brend ne samo Pančeva već i celog južnog Banata. Cilj ove manifestacije jeste da promovišemo kulturu i običaje naroda sa ovih prostora i da zajedno pokažemo svo bogatstvo multikulturalne sredine u kojoj živimo. Želim vam da uz muziku, igru, takmičenja i radionice, koji će se organizovati tokom trajanja bazara, uživate u svim običajima vezanim za najradosniji hrišćanski praznik koji nam predstoji. Događaji poput su definisali su naš grad na turističkoj mapi Srbije kao grad manifestacionog turizma i zato ćemo uvek na sve načine podržavati ovakve manifestacije – istakao je gradonačelnik na otvaranju bazara.

On je pohvalio organizaciju čitavog događaja, a pre nego što je manifestaciju proglasio otvorenom, uputio je još jednu poruku:

– Iskoristio bih ovu priliku i da svim vernicima koji slave Uskrs čestitam ovaj praznik i da im poželim da ga provedu sa svojim najmilijima u blagostanju, dobrom zdravlju i sreći.

Brojna publika okupljena na platou ispred Gradske uprave imala je potom priliku da vidi nastupe članova kulturno-umetničkih društava „Čigra” iz Opova i Pančeva, „Vasil Hadžimanov” iz Jabuke, „Mramorak” iz Mramorka, a odlične nastupe imali su i duo članova Narodnog orkestra Doma kulture „3. oktobar” iz Banatskog Novog Sela, učenici Muzičke škole „Jovan Bandur”, mali harmonikaš Konstantin Srdanov i hor „Zlatna jesen”.

 

Još snimaka današnjih nastupa pogledajte na Fejsbuk stranici „Zdravo Pančevo”.

Na „Uskršnje bazaru” svoje rukotvorine, specijalitete i druge proizvode predstavili su članovi različitih udruženja i zanatlije sa teritorije južnog Banata, kao i deca iz ŠOSO „Mara Mandić” iz Pančeva.

Sutra radionica za decu

Zanimljiv program nastaviće se i narednih dana. Tako će, između ostalog, u petak, 15. aprila, od 14.30 sati, biti upriličena radionica za decu. Mališani će imati priliku da farbaju i dekorišu uskršnja jaja, a organizatori su pripremili vredne i lepe nagrade za klince i klinceze koji budu najlepše, najmaštovitije i najoriginalnije ukrasili jaja.

Organizatori pozivaju roditelje da dovedu svoju decu na plato Gradske uprave u petak, u 14.30 sati, a tamo će ih čekati sve što je neophodno sa dekorisanje.

„Uskršnji bazar” organizuje Udruženje žena „Pančevke“ iz Gornjeg grada u saradnji sa Turističkom organizacijom Pančevo i uz podršku Grada Pančeva.

Pogledajte i galeriju fotografija sa otvaranja bazara:

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

2 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *