PANČEVO: Održana čajanka povodom završetka novog murala Grupe za samozastupanje

Lepo druženje i čajanku upriličila je u petak, 10. novembra, Grupa za samozastupanje Pančevo povodom svečanog otvaranja jednog divnog novog murala koji odnedavno krasi Pančevo. Ovaj mural nalazi se na fasadi Radnog centra Udruženja „Na pola puta” u Ulici Nikole Tesle 5, pored Sunčanog sata.

Mural je nastao u okviru projekta „Inkluzijom oslikavamo zajednicu” koji je, kroz konkurs „Šta nam teško”, finansijski podržalo Ministarstvo turizma i omladine.

– Iako je originalno planirano da se događaj održi na otvorenom, kiša nije omela naš entuzijazam. Celokupna čarolija premeštena unutar prostora koji je brzo postao krcat osmesima gostiju i njihovim toplim pohvalama za mural – rekla je Magdalena Sabo, voditeljka Grupe za samozastupanje.

Impresivan broj posetilaca došao je da izrazi svoju podršku i da oda priznanje trudu samozastupnika koji su pokrenuli ovu inicijativu. Svi prisutni imali su priliku da se ugreju uz šoljicu toplog čaja, a uz to su dobili i unikatne podmetače ukrašene motivima murala koji su izradili mladi sa intelektualnim teškoćama.

– Na događaju smo prikazali video koji je pratio nastanak i izradu ovog jedinstvenog umetničkog dela. Posetioci su imali priliku da se podsete kako je ranije izgledala fasada i kako su tekli radovi i oslikavanje murala. Samozastupnica Baća, inspirisana celim događajem napisala je pesmu o muralu koju je recitovala i oduševila sve prisutne – rekla je Magdalena Sabo.

 

Mural, čije je stvaranje podržano kroz „Šta nam teško” konkurs, predstavlja remek-delo umetnice Ivane Josipović iz Beograda.

Ova akcija samozastupnika nije samo obogatila vizuelni identitet grada već je i naglasila snagu zajednice. Inicijativa Grupa za samozastupanje Pančevo pokazala je da se uz zajednički trud, podršku i ljubav može stvoriti nešto što će ulepšati grad, ali i inspirisati sve nas da budemo bolji i otvoreniji prema inkluzivnim idejama i akcijama.

– Samozastupnici su pokazali da su pravi lideri u promovisanju pozitivnih promena, te su zasluženo zasijali večeras. Mural ostaje da krasi, podseća i motiviše na stvaranje pozitivnih promena – poručila je voditeljka Grupe za samozastupanje.

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: