PANČEVO: Održan prvi BUDI Art-eko kamp, a evo i BUDI programa za ovu nedelju

Prvi ovogodišnji BUDI Art eko-kamp održan je danas u Narodnoj bašti u Pančevu, a ovom događaju prisustvovao je veliki broj dece i roditelja.

Bogat program počeo je otvaranjem izložbe radova četvorogodišnjeg dečaka Vida Hotija Stajića pod nazivom „Patuljak, ali naopako”. Izložbu su otvorili Vid i Branislav Radovanović, osnivač i umetnički rukovodilac BUDI-ja.

Vid je prisutne proveo kroz izložbu predstavivši svaki svoj rad. A koliko on lepo crta i slika možete se uveriti i sami u narednih sedam dana budući da će izložba u BUDI paviljonu u Narodnoj bašti biti otvorena sve do 27. maja.

U muzičkom delu programa učestvovali su Simona Mesaroš koja je svirala klasičnu gitaru i Vidov deka Đorđe Stajić odsviravši nekoliko melodija na usnoj harmonici.

Za svu decu priređena je i radionica „Obuci svog nebeskog ljubimca”.

Naredni BUDI Art-eko kamp biće održan u nedelju, 28. maja. Tada će biti otvorena prva samostalna izložba Zoje Medenice, a nastupiće i kamerni sastav „Duo momci” koji čine Dimitrije Mitreski i Ognjen Janjić iz klase profesora Vojkana Popovića u Muzičkoj školi „Jovan Bandur”.

Koncert „Deca sa meseca” održaće hor Doma za decu „Vera Radivojević” iz Bele Crkve, a u planu su i „LA VILETTE” i „B HAPPY” radionice. Na njima će deca izraditi mini pozornicu, čitaće i igraće bajku „Ivica i Marica” na engleskom jeziku i baviće se raznim drugim kreativnim aktivnostima.

Jubilarno 10. Bijenale umetničkog dečjeg izraza traje od 15. maja do 15. juna, a programi za decu realizuju se svakodnevno.

Evo rasporeda za nedelju pred nama.

Ponedeljak, 22. maj

 • 10.00, Galerija savremene umetnosti: Predstavljanje knjige „Kauboj Kosta” iz serijala Eve Mušinski i Karstena Tajha (Nemačka). BUDI gošća je Jelena Dragojlović iz „Kreativnog centra”.
 • 12.00, Galerija savremene umetnosti: Predstavljanje knjige „Tajni plan more” Olivera Ušmana i Silvije Vit (Nemačka). BUDI gošća je Jelena Dragojlović iz „Kreativnog centra”.

Utorak, 23. maj

 • 12.00, Gradska biblioteka: Knjiški utorak, predstavljanje knjige „Priručnik za solidan život” Olivere Zulović (nagrada „Politikinog Zabavnika”). Gosti: autorka i Nemanja Backović, urednik „Politikniog Zabavnika”.

Sreda, 24. maj

 • 18.00, dvorana Kulturnog centra: Filmska sreda, projekcija animiranog, sinhronizovanog porodičnog filma „Čarolija meseca” (Nemačka).

Četvrtak, 25. maj

 • 12.00, Gradska biblioteka: Predstavljanje knjige „Fredi i Flo ne znaju za strah” Marije Kling (Nemačka). BUDI gošća: Ana Dragović Drljević, izdavačka kuća „Odiseja”.
 • 18.00, dvorana Kulturnog centra Pančeva: Premijera predstave za decu „Braća Grim” u produkciji Dečje scene „Pođi tuda…” Kulturnog centra Pančeva i „Čiča Mičinog pozorišta”.

Petak, 26. maj

 • 12.00, dvorana Kulturnog centra: Bioskopska premijera serijala „Teslini znanjoni”, razgovor s autorima Branislavom i Adom Brkić.
 • 12.00, ŠOSO „Mara Mandić”: Predavanje „Bezbednost na internetu”, psiholog Ana Mirković.
 • 17.00, dvorana Kulturnog centra: premijera dečjeg igranog filma „Škola na selu” Duška Mazalice.

Subota, 27. maj

 • 12.00, dvorana Kulturnog centra: Pozorišni matine, prva repriza predstave „Braća Grim”.

Nedelja, 28. maj

 • 12.00, Narodna bašta: BUDI Art eko-kamp.
Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *