PANČEVO: Od srede počinju vožnje katamaranom „Panuka”, za decu do 7 godina karte besplatne

Danas je promotivnom plovidbom za medije i promotere zvanično otvorena nova plovna sezona katamarana „Panuka”, čuvenog plovila za panoramsko razgledanje Pančeva sa reke, koje je još od 2017. godine jedan od simbola ovog grada.

Građani će katamaranom moći da se voze počevši od srede, 19. juna, a ture će se realizovati u dva termina, od 16 i od 18 sati, sredom, četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom.

Pročitajte još  PANČEVO: Pokrajinska zaštitnica građana posetila Gerontološki centar

Redovna vožnja traje oko sat vremena, a ruta obuhvata potez od gradskog pristana do Preobraženjske crkve, a zatim nazad, do ušća Tamiša u Dunav i čuvenih svetionika.

Karte možete rezervisati putem telefona 013/333-399, a potom ih preuzeti u prostorijama Turističke organizacije Grada Pančeva u Ulici vojvode Petra Bojovića 2. Cena karte iznosi 500 dinara, a deca do 7 godina voze se gratis.

– Novina koju želimo da najavimo je da je snimljen audio vodič. Svrha vodiča je da posetioci mogu da, dok se voze, putem razglasa čuju nešto više o zdanjima kraj kojih prolaze, kao što su mostovi, Svilara, svetionici… Pored toga što će doživeti grad sa reke potpuno drugačije, ovo će biti prilika i da o nekim njegovim znamenitostima čuju nešto što možda do sada nisu znali – kaže Srđan Nikolić, direktor Turističke organizacije Pančeva.

Pročitajte još  PANČEVO: Formirana nova gradska vlast, Stevanović ponovo gradonačelnik, a evo ko je sve u Gradskom veću

Katamaran „Panuka” svake godine preveze više hiljada putnika. Ukoliko želite da se provozate katamaranom, imate priliku da to učinite već u sredu, samo je potrebno da zakažete na vreme, dok još ima mesta.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: