PANČEVO: Kompanija „Brose” donirala košarkaški teren školi „Miroslav Mika Antić”

U Osnovnoj školi „Miroslav Mika Antić” na Strelištu u Pančevu danas je svečano otvoren nov košarkaški teren koji je školi donirala kompanija „Brose”.

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali Matijas Tupi, generalni direktor kompanije „Brose”, Endi Šmit, direktor za ljudske resurse u kompanije „Brose”, gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, gradska menadžerka Maja Vitman i direktorka škole „Miroslav Mika Antić” Dragana Krstić.

Na oduševljenje mnogobrojne dece, program je vodio Tricky, jedan od najpoznatijih igrača basketa u regionu, koji je veoma popularan i na Instagramu i  TikTok-u, a nakon svečanog otvaranja đaci su isprobali termen odigravši prve utakmice.

Pročitajte još  PANČEVO: Požar u kući u Vojlovici izazvao punjač za telefon

– Kao globalna kompanija, „Brose” preuzima odgovornost za društvena pitanja. Svojim ulaganjem u sport, kulturu, obrazovanje i socijalnu zaštitu, „Brose” želi da posebno mladima pruži razumevanje svih vrednosti koje su važne za „Brose”. Kako bi još jednom pokazala da je dobar komšija svim građanima Pančeva, pored generalnog sponzorstva Kulturnog centra Pančeva, sponzorstava biciklijade, duatlona, turnira u malom fudbalu, Oldtajmer skupa i ostalih događaja, kompanija je odlučila da pokloni i novi teren gradu Pančevu – rekao je Matijas Tupi.

Pročitajte još  PANČEVO: Suzbijanje komaraca u petak, 5. jula

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović istakao je da kompanija „Brose” ovim činom još jednom pokazuje kakav je partner Gradu Pančevu i lokalnoj samoupravi.

– Siguran sam da će mnogo dece stasati na ovim terenima i da će među njima biti i onih koji će nastaviti da se bave košarkom na profesionalnom nivou. U ime Grada Pančeva zahvaljujem se kompaniji „Brose” na velikoj podršci koju pruža ovom gradu u različitim segmentima: od kulture, preko sporta i obrazovanja do ekologije i brojnih drugih sfera života, jačajući privredu cele Republike Srbije – istakao je gradonačelnik.

Pročitajte još  U „APOLU”, 21. JULA: Letnja berza ploča i diskova

Fabrika „Brose” u Pančevu deo je istoimene kompanije koja je u porodičnom vlasništvu i koja na globalnom nivou posluje na 69 lokacija u 24 zemlje i ima više od 32.000 zaposlenih.

Jedan je od pet najvećih dobavljača u auto industriji, razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za vozila, kao i elektromotore i elektroniku. Procene su da svako treće vozilo u svetu ima delove koji se proizvode u „Brose” fabrikama.

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: