PANČEVO: Gradska biblioteka domaćin sednice Skuštine Zajednice matičnih biblioteka Srbije

Sednica Skupštine Zajednice matičnih biblioteka Srbije održana je ove godine u Pančevu, kao deo programa obeležavanja stogodišnjice od osnivanja Gradske biblioteke Pančevo. Ovaj skup upriličen je u petak, 22. marta, u hotelu „Tamiš”.

Sednica je održana u organizaciji Narodne biblioteke Srbije i Gradske biblioteke Pančevo, pod pokroviteljstvom Grada Pančeva i uz podršku Turističke organizacije Pančeva. Centralna tema Skupštine bilo je razmatranje uslova za rad u matičnim bibliotekama u Srbiji, bilo da je reč o prostoru, opremi, kadru ili fondovima.

Pročitajte još  VESLANJE: Srebro za Marka Jančikina i zlato za Miloša Boškova na regati „Croatia Open”

Iz Narodne biblioteke Srbije sednici su prisustvovali su dr Vladimir Pištalo, upravnik i predsednik Upravnog odbora Zajednice, dr Dragana Milunović, zamenica upravnika i sekretar Zajednice i dr Dobrila Begenišić, načelnica Matičnog odeljenja.

Među domaćinima su bili Dejan Bosnić, direktor Gradske biblioteke i Marija Jević, članica Gradskog veća Grada Pančeva zadužena za kulturu i omladinu.

– Gradska biblioteka Pančevo ove godine proslavlja veliki jubilej: 100 godina rada. Veoma smo ponosni na tu činjenicu, jer naša biblioteka nije samo čuvar našeg pisanog blaga, već živo središte našeg kulturnog identiteta, znanja i obrazovanja svih naših građana. Ona je srce našeg grada i mesto gde se neguju kultura, znanje i zajedništvo. Grad Pančevo aktivno učestvuje u unapređenju njenog rada, a to će činiti i u budućnosti – rekla je, između ostalog, Marija Jević, dodavši da je jedan od planova povodom jubileja Gradske biblioteke modernizacija prostora u kome se ona nalazi.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: