Kaže stara izreka – ako u životu radiš ono što voliš, osećaćeš se kao da nisi radio nijedan jedini dan. Da li vi imate tu sreću da ovaj opis već važi za vas?
Ukoliko to nije slučaj, možda je baš ovo prilika da se to promeni. Jer ono što sledi je oglas za posao koji podrazumeva da sami smislite na kojoj biste poziciji radili. Koje bi radno mesto trebalo da bude vaše, pa da poslovica sa početka teksta postane vaša realnost?
Da biste odgovorili na to pitanje, preispitajte svoja znanja, iskustva, veštine i talente i oslušnite svoje srce. Kada pronađete odgovor, preostaje vam još samo da proverite da li biste taj posao mogli da radite u konkretnoj firmi, a ta konkretna firma je u ovom slučaju jedna od trenutno najpoznatijih i najuspešnijih poslastičarnica u Srbiji i regionu – pančevačka fabrika slatkih čuda „Anči kolači”.
Ova poslastičarnica uspešno posluje već nešto više od dve decenije, a u njihovom timu većina zaposlenih radi dugi niz godina, neki gotovo i od samih početaka. Radnici ne odlaze tako lako, jer su, kako smo saznali iz prve ruke, uslovi dobri, zakon se poštuje, postoji mogućnost napredovanja i dodatnih edukacija o trošku firme, a ni bonusi za najvrednije nisu retkost. Uz sve to, kada je jedna poslastičarnica u verovatno top tri u državi, onda je i čast i dobra referenca u vašoj biografiji da ste baš tu zaposleni.
Uz sve to, poslodavci su od onih koji umeju da cene i sačuvaju dobrog radnika, što je među privatnicima u Srbiji, priznaćete, prava retkost. To ne treba da vas čudi, jer je reč o porodičnom biznisu, gde vlasnici rade zajedno sa svojim zaposlenima i svi su posvećeni istom zadatku: da vaše najvažnije trenutke upotpune najkvalitetnijim i najukusnijim poslasticama.
Naravno, život donosi svoje i kolektiv se u manjoj meri vremenom menja i podmlađuje: neko odlazi u penziju, nekoga životne okolnosti odvedu u drugi grad ili državu, a tim „Ančija” se podmlađuje i na jedan drugi način: stižu bebe! Jedna mlada mama se nedavno vratila sa porodiljskog odsustva, a u drugu porodicu je pre nekoliko meseci stigao novi član. Na putu su i dve prinove, a mamama, radnicama „Ančija”, će u oba slučaja to biti treće dete.
Upravo ove lepe vesti i realna potreba za radnicima na konkretnim pozicijama, ali i planovi za širenje poslovanja u predstojećem periodu, motivisali su menadžment poslastičarnice da otvori sve svoje radne pozicije, ali i da vam ostavi prostora da se prijavite i za neke nove, one koje sami osmislite.
– Zaključili smo da bi se u naš tim verovatno izuzetno dobro uklopili i ljudi za koje na našem sajtu nije predviđena zvanična pozicija, kao što su, na primer, tehnolozi, nutricionisti, možda čak i menadžeri, stručnjaci za marketing, osobe specijalizovane za prodaju, logistiku… Imamo u vidu i kreativne ljude koji su talentovani da nešto stvaraju rukama, bile to figurice, ukrasi, različiti predmeti i drugi detalji. Ako bi njihov talenat mogao da se primeni na izradu i dekorisanje torti i kolača, i oni su više nego dobrodošli. Naravno, spremni smo i da za to obezbedimo adekvatnu obuku. Naša vrata su trenutno širom otvorena svima koji mogu sebe da zamisle u ovom kolektivu i imaju šta da ponude, bez obzira na to da li je reč o proizvodnom, prodajnom ili kreativnom segmentu poslovanja – objašnjava Dragan Milosavljević, vlasnik poslastičarnice.
On dodaje da će svaka prijava biti detaljno razmotrena i da će one odgovarajuće biti sačuvane u posebnoj bazi podataka.
– Možda neće svi odmah nakon slanja prijave biti pozvani na razgovor za posao, ali je i nama lakše da kandidate imamo u našoj bazi, jer ćemo moći da ih kontaktiramo čim se neka pozicija otvori. Svakako nam je praksa da svim kandidatima pošaljemo odgovor, kako bi znali da nam je njihov mejl stigao i kako bi imali povratnu informaciju o statusu svoje prijave.
Priliku da se prijave za radno mesto u „Ančiju” imaju i osobe sa invaliditetom koje na osnovu procene radnih sposobnosti mogu da se zaposle.
Za koje se sve radne pozicije možete prijaviti, kakve uslove „Anči” nudi i kakve kvalifikacije treba da poseduju kandidati, možete pogledati OVDE. Na istoj stranici nalazi se i formular za prijavu koji treba da popunite, bilo da se prijavljujete za neku od postojećih pozicija ili za neku novu.
Ako biste radije prijavu predali u papirnatoj verziji, postoji i ta mogućnost. U tom slučaju samo treba da odete u poslastičarnicu koja se nalazi u Ulici Lava Tolstoja 13a i da popunite formular koji ćete dobiti na licu mesta. Radno vreme poslastičarnice je svakog dana (i vikendom) do 7 do 22 sata. Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 013/2521- 545, 064/2677-276 ili 066/252-154.