OD 23. DO 30. SEPTEMBRA: Evropska nedelja sporta u Pančevu (PROGRAM)

Sportski savez Pančevo u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije priključiće se drugu godinu zaredom realizaciji manifestacije Evropska nedelja sporta, koja će se održati od 23. do 30. septembra.

Ova manifestacija deo je projekta „BeActive” koji finansira Evropska unija i ona se realizuje u čak 40 zemalja. Cilj projekta je da se građani podstaknu da budu aktivni bez obzira na godine i fizičku spremnost, a velika pažnja posvećuje se i edukaciji o zdravom životu.

Prošle godine je ova manifestacija u Pančevu privukla više od hiljadu Pančevaca i Pančevki, a nema sumnje da će tako biti i ovog puta, budući da su organizatori pripremili bogat i atraktivan program za svih sedam dana.

Javni treninzi i rekreativne sportske manifestacije održavaće se na više lokacija u gradu. Evo rasporeda za sve dane.

Subota, 23. septembar: BeActive night

Na platou ispred Narodnog muzeja će, od 19 sati, biti postavljeno 15 šahovskih tabli. Članovi Šah kluba „Aljehin” pružiće priliku svima koji to žele da se oprobaju u šahovskim partijama.

Nedelja 24. septembar: Javni čas veslanja

Javni čas veslanja za zainteresovane građane svih uzrasta počeće u 10 sati, a okupljanje je zakazano na pontonu ispred Crvenog magacina. Ujedno će biti održana i promocija akcije „Leto na Tamišu”, u okviru naši sugrađani mogu tokom čitavog leta da nauče da veslaju u rekreativnom kajaku.

Ponedeljak, 25. septembar: Sajam sporta u gradu sporta

Ovaj sajam je po pravilu najmasovnija manifestacija Evropske nedelje sporta. Okupljanje je zakazano za 10 sati u parku „Barutana”, a predstaviće se svi klubovi, udruženja i savezi sa teritorije grada Pančeva.

Utorak, 26. septembar: Inkluzivni orijentiring

U akciji će učestvovati deca iz ŠOSO „Mara Mandić”, a ona će se realizovati u saradnju sa Orijentiring klubom „Osa” iz Pančeva. Događaj će se održati u Narodnoj bašti od 10 sati.

Sreda, 27. septembar: Atletski petoboj

U saradnji sa Savezom za školski sport Pančeva, atletski petoboj biće organizivan u 11 sati na platou ispred Narodnog muzeja. Učestvovaće učenici četvrtog razreda osnovne škole.

Četvrtak, 28. septembar: Turnir u malom fudbalu

Takmičiće se učenici osnovnih i srednjih škola. Igraće se na terenu Sportskog centra Strelište, a početak je zakazan za 11 sati.

Petak, 29. septembar: Besplatan fitnes trening za žene

Besplatan javni fitnes trening u okviru akcije „Budi zdrava, vežbaj sa nama” namenjen svim ženama na teritoriji grada Pančeva održaće se od 17.30 sati u sportskoj sali u Masarikovoj 1a.

Subota, 30. septembar: Dan ekstremnog sporta

Poslednji dan Evropske nedelje sporta biće ujedno i najekstremniji. U saradnji sa PEK „Soko” sva deca koja to žele će imati priliku da se penjanju na veštačku stenu i da učestvuju u poligonu. Početak je zakazan za 11 sati u „Barutani”.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *