OD 20. DO 24. NOVEMBRA: U „Zmajevoj” školi Zmajevi dani

Na dan kada je u uglednoj plemićkoj porodici 1833. godine rođen jedan od najvećih srpskih pesnika, koji je deo života proveo u Pančevu – Jovan Jovanović Zmaj, škola u Pančevu koja nosi njegovo ime proslavlja svoj dan.

Kao što to obično biva, proslava važnog datuma u kolektivu i među đacima probudi toliko mašte, kreativnosti i dobrih ideja, da za svečanosti nisu dovoljne tek dve školske smene, prepodnevna i popodnevna. I tako se u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” tradicionalno u ovo doba godine održavaju „Zmajevi dani”.

Pročitajte još  DOLOVO JE POEZIJA: Nastavljene književne radionice sa osnovcima, gostovala Dragana Mladenović

Ove godine program će trajati od ponedeljka do petka, odnosno od 20. do 24. novembra, a za to vreme sve će biti u znaku čika-Jove.

Deca će o njemu pisati sastave, crtaće, recitovaće, glumiće, pevaće, maskiraće se… U planu su kvizovi znanja o čika-Jovi, književne radionice, snimanje video-klipova, hemijski eksperimenti, sportski poligoni i turniri, bioskop „Zmajoskop”, prezentacije o životu i radu Zmaja, karaoke i šou talenata, humanitarna akcija…

Neće izostati ni tradicionalno puštanje zmajeva ispred škole, koje je planirano za sredu, 22. novembar.

Kada je reč o aktivnostima u kojima učestvuju i roditelji, u sredu, u 17 sati, u fiskulturnoj sali škole biće održan turnir u odbojci u kome će učestvovati deca i roditelji.

Pročitajte još  SVETSKI DAN OSOBA S AUTIZMOM: Deca iz Pančeva na projekciji filma „U drugačijem tonalitetu”

U petak 24. novembra, od 12 do 14 sati na „repertoaru” je maskenbal, a tema su likovi iz dečje književnosti (bajke, pesmice, basne, priče…). Neće biti odabira najbolje maske, već će se samo održati defile i potom kratka žurka za učesnike.

 

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: