NOVO U KULTURNOM CENTRU: Ciklus dokumentarnih filmova o ženama „Glasne” od 23. do 26. februara

Ovog meseca Kulturni centar Pančeva pokreće nov program: ciklus dokumentarnog filma o ženama pod nazivom „Glasne”.  Ljubitelji filmske umetnosti imaće priliku da u bioskopu Kulturnog centra 23, 24. i 26. februara od 21 sat pogledaju aktuelna filmska ostvarenja o poznatim umetnicama koji njihove živote prikazuju iz drugačijeg ugla, van uobičajenog medijskog narativa.

Cena karte po filmu je 350 dinara, a ulaznice možete kupiti na blagajni Kulturnog centra Pančeva. Telefon za rezervacije je 013/440-944.

U petak, 23. februara, biće prikazan film „Džoan Baez: Ja sam buka” (SAD, 113 min, 2023) u režiji Miri Navasky, Maeve O’Boyle i Karen O’Connor. Muzičarka i aktivistkinja Džoan Baez je na sceni više od 60 godina, a u ovom filmu legendarna pevačica iskreno i beskompromisno se kroz muziku i ogroman porodični arhiv osvrće na 60 godina karijere, istorijske ličnosti i burne događaje ali i lične borbe, traume i dugo skrivane porodične tajne.

Pročitajte još  RAZMENA UČENIKA: Škola „Stevica Jovanović” ugostila đake iz Slovačke

Subota je dan za film „Miúcha: Glas bossa nove” (Brazil, SAD, 98 min, 2022) čiju režiju potpisuju Liliane Mutti i Daniel Zarvos. Ovo ostvarenje iz feminističke perspektive govori o istoriji muzičkog pravca bossa nova.

Ciklus će u ponedeljak, 26. februara zaokružiti ostvarenje „Voleti Patrišu Hajsmit” (Švajcarska, Nemačka, 83 min) koji je režirala Eva Vitija. Ovaj uzbudljiv dokumentarac zasnovan je na dnevnicima i ličnim beleškama američke književnice Patriše Hajsmit (1924-1995), i na sećanjima njenih ljubavnika, prijatelja i članova porodice. To baca novo i sasvim drugačije svetlo na život čuvene autorke krimića, fokusirajući se na njenu (uzaludnu) potragu za ljubavlju i problem sa seksualnim identitetom.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: