KOVIN: „Pančevačke Lavice” nastupile na festivalu „Klinci pevaju hitove”

Foto: Strahinja Krstić, Straxphoto

Popularni festival „Klinci pevaju hitove” po kome je Kovin već nadaleko poznat, održan je ovog vikenda, 27. i 28. maja po 25. put, a organizovao ga je tamošnji Centar za kulturu.

Ovaj festival je takmičarskog karaktera i namenjen je deci osnovnoškolskog uzrasta koja se, kako i ime festivala sugeriše, takmiče u pevanju popularnih muzičkih numera domaćih i stranih izvođača.

Stručni žiri dodeljuje nagrade za prva tri mesta, a tu je i nagrada publike koja takođe glasa za svog favorita.

Sudeći po naslovu, dalo bi se zaključiti da su mažoretkinje iz našeg grada „Pančevačke Lavice” odlučile da se oprobaju i u pevanju, ali ovog puta nije bilo tako.

Pročitajte još  DŽUDO: Borci Tamiša učestvovali na kadetskom kupu u Španiji

Oni koji redovno prate festival u Kovinu znaju da su naše „Lavice” zajedno sa mažoretkinjama iz tima „KO-MA Majorette” iz Kovina poslednjih godina zvanična plesna grupa festivala, koja prati takmičare sa koreografijama.

Foto: Strahinja Krstić, Straxphoto

– Ove godine, zbog kratkog vremena za organizaciju i postkovid posledica, naši nastupi na festivalu su bili nešto manjeg obima nego inače. Mažoretkinje su izvele svoje takmičarske koreografije. Koračnicu su izvela oba kluba, dok je kovinski klub predstavio koreografiju „No Limit”. Tokom prve veče su se devojke iz kluba „Pančevačke Lavice” predstavile i sa svojim starim saputnikom Aljošom Filom koji se takmičio i pevao numeru „Fairytale” od Aleksandra Rybaka. Pratile su ga Katja i Asja Bogdanović. Ova trojka je već poznata kao tim, a ovom prilikom su osvojili treće mesto. Druge večeri je, pored divnog nastupa mažoretkinja, ovacije publike izazvala specijalna gošća festivala, naša Lara Bogdanović, koja ima 6 godina. Ona se predstavila u revijalnom delu programa sa pesmom „Kaćuša” – rekla je za naš portal Irina Bogradnović, trener i koreograf „Pančevačkih Lavica”.

Pročitajte još  ODBOJKA: Kume iz Pančeva, Tanja i Jelena čuvaju Radničkom iz Beograda mesto u eliti
Foto: Strahinja Krstić, Straxphoto

Pobednica festivala „Klinci pevaju hitove” u kategoriji starijih izvođača je Iva Jovanović iz Kovina, dok je prvo mesto među mlađim pevačima osvojila Danica Ivković.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: