KOVIN: I Specijalna bolnica dobila novo vozilo od Ministarstva zdravlja

Foto: Specijalna bolnica „Kovin”

Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti „Kovin“ dobila je na korišćenje od Ministarstva zdravlja savremeno putničko vozilo za prevoz pacijenata sa hendikepom, odnosno vozilo za prevoz OSI sa elektro hidrauličnom uvoznom rampom, marke Fiat Ducato.

Ova akcija realizuje se u okviru projekta „Hitan odgovor Republike Srbije na kovid-19”, kroz koji je Ministarstvo zdravlja obezbedilo ukupno 329 vozila hitne pomoći za zdravstvene centre u Srbiji. Jedno od njih stiglo je i u Dom zdravlja Pančevo.

Svečana ceremonija primopredaje vozila održana je u subotu, 12. marta, ispred zgrade SIV-a u Beogradu, uz prisustvo premijerke Ane Brnabić, ministra zdravlja Zlatibora Lončara, pokrajinskog sekretara prof. dr Zorana Gojkovića i direktora zdravstvenih ustanova koje dobijaju nova vozila.

– Naša bolnica zbrinjava neurološka stanja kod pacijenata, akutna i hronična psihogerijatrijska stanja. Novo vozilo za prevoz hendikepiranih lica prilagođeno je potrebama naših pacijenata, invalida, nepokretnih bolesnika i starih lica i od velikog je značaja za našu ustanovu. Sada smo mirni sa saznanjem da će naši pacijenti imati siguran i bezbedan prevoz ka drugim ustanovama sekundarne zdravstvene zaštite i ustanovama tercijarne zdravstvene zaštite radi konsultativnih pregleda, dijagnostike i hitnih intervencija – izjavila je dr Jovanka Petrović, v. d. direktora Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“.

dr Jovanka Petrović

Ona je istakla da će bolnici kojom ona rukovodi vozilo izuzetno značiti za unapređenje kvaliteta rada zdravstvene ustanove u korist svih pacijenata i zaposlenih, čime će se istovremeno unaprediti dijagnostički i terapijski protokoli.

– Ovom prilikom zahvaljujemo se Ministarstvu zdravlja i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo na stalnoj pomoći i podršci u poboljšanju uslova zdravstvene nege i unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite – dodala je Jovanka Petrović.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.