KONKURS „NAŠ KRAJ, NAŠA IDEJA!”: Lokalna fondacija obezbedila million dinara za lokalne inicijative

Lokalna fondacija Pančevo (LFP) raspisala je četvrti konkurs „Naš kraj, naša ideja!” kroz koji namerava da finansijski podrži zanimljive i korisne građanske i komšijske inicijative na čitavoj teritoriji grada i naseljenih mesta Pančeva.

Ako mate kreativnu ideju kako da poboljšate Pančevo, želite da sredite svoj komšiluk, rešite lokalni problem ili edukujete zajednicu, imate viziju kako da vaš kraj postane bolji za ljude u njemu, onda je ovo konkurs za vas. Jednostavno – okupite tim, napišite plan akcije i konkurišite!

– Podržavamo ljude koji su udruženi i imaju želju da na neki način poboljšaju svoju ulicu, kraj, zajednicu i mesto u kojem žive. Verujemo da mnogi naši sugrađani i komšije tačno znaju šta i na koji način može da se popravi i ulepša u njihovom okruženju, koje bi aktivnosti njima bile značajne i zanimljive, i da imaju konkretne ideje da ove pozitivne promene sprovedu u delo! Inicijative koje podržavamo kroz ovaj program nisu tematski ograničene i mogu se realizovati u oblastima kao što su kultura, obrazovanje, umetnost, ravnopravnost, ljudska prava, unapređenje i zaštita životne sredine, javno zdravlje, informisanje zajednice, i sve druge koje kao važne odredi sama zajednica – navode u Lokalnoj fondaciji Pančevo.

Pročitajte još  INTERVJU – ALEKSANDAR TAUŠAN: On zna gde je guslama duša

A evo i ko sve može da se prijavi i za koliko novca može da konkuriše.

– Lokalna fondacija LFP podržaće udruženja građana, neformalne grupe i stambene zajednice. Ukupan fond konkursa je 1.000.000 dinara, a maksimalni iznos donacije koji će biti dodeljen pojedinačnim inicijativama iznosi od 80.000 do 140.000 dinara.

Ovo su pravila za prijavljivanje:

  1. Posetite sajt lokalnafondacijapancevo.org – odeljak APLICIRAJ
  2. Dobro pročitajte uslove konkursa i Često postavljena pitanja
  3. Sačuvajte i popunite formular za apliciranje
  4. Pošaljite formular putem mail-a na lokfonpa@gmail.com.
Pročitajte još  IZVUČENA LOTO PLUS SEDMICA: Pančevac dobitnik 830.000 evra!

Prijave možete poslati najkasnije do 16. juna do 23:59 časova.

– Tokom izbora inicijativa, vodiće se računa o tome da inicijative dolaze iz različitih delova grada (urbana naselja i naseljena mesta/sela), a posbebno su dobrodošle one inicijative koje predlažu i sprovode nove i inovativne pristupe u zajedničkom delovanju. Posetite naše društvene mreže kako biste videli šta smo do sada radili – poručuju iz LFP.

Pročitajte još  U SUBOTU NA TAMIŠU: Treća pančevačka regata startuje sa oko 140 plovila

Lokalna fondacija Pančevo je razvojna fondacija koja se bavi filantropijom i podrškom komšijskim i građanskim akcijama. Kroz donacije stvara fond iz kojeg podržava inicijative i njihove projekte. Na taj način ljudi prave pozitivne promene u svojoj lokalnoj sredini, doniran novac se vraća u zajednicu i stalno kruži, a dobrobiti tog procesa osećaju svi građani i građanke Pančeva.

Aktivnost se sprovodi kao deo projekta „Za snažnije građansko društvo“, koji sprovodi PartnersGlobal uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Vlade Švajcarske putem Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: