IZVIĐAČI: „Rode” organizovale noćenje u šatorima kod Streljane

Odred izviđača „Crne rode” iz Pančeva organizovao je ovog vikenda prvo prolećno druženje sa noćenjem u šatorima kod svojih prostorija u Streljani.

Cilj ovog skupa bio je, osim druženja, i čišćenje i ulepšavanje prostora oko Streljane, a „Rodama” su u tom poslu pomogli članovi udruženja „Slobodno nebo Srbije”, „Veterani 72. specijalne brigade”, „Volonteri pobede”, „Bojevo bratstvo”, „YU- pokret Tito”, kao i članovi Herojske 549. motorizovane brigade „Car Dušan Silni”, Ferijalnog saveza Srbije i Streljačke družine „Pančevo 1813”.

Predstavnici svih ovih organizacija doneli su ruže koje su zasadili pored Streljane kako bi ulepšali ovaj prostor i ostavili svojevrsnu uspomenu na ovu lepu akciju. Pored svake ruže postavljena je tabla sa grbom udruženja koje ju je posadilo. Tokom ove radne akcije nastao je i prelepi bunar želja napravljen od guma, uz kaskade od cveća.

Pročitajte još  U PANČEVU OD 25. MAJA DO 25. JUNA: Više od 20 umetnika izlaže na 21. Bijenalu umetnosti

Druženju su prisustvovali i članovi drugih odreda izviđača, a bilo je i još gostiju.

– Na otvaranju akcije bili su nam u gostima i učenici Osnovne škole „Isidora Sekulić” iz Pančeva, koji su nam se pridružili i na večeri i zajedničkim igrama. Na otvaranju, naš poletarac, Sergej Lugonja i Đorđe Aničić iz udruženja „Slobodno nebo Srbije” svečano su podigli zastavu uz himnu Srbije, a naš mlađi izviđač Oliver Širka i Miroljub Nedić iz Herojske 549. motorizovane brigade „Car Dušan Silni” zapalili su logorsku vatru uz himnu vatri. Takođe, svojim prisustvom nas je počastvovao i Vladimir Matić, starešina Saveza izviđača Srbije, koji je otvorio našu akciju – dočarali su dešavanja članovi štaba ove akcije iz odreda „Crne rode”.

Pročitajte još  RUKOMET: Veteranke Dinama donele trofej iz Slovenije

Nakon toga, prisutne je pozdravila Lejla Purkar, starešina odreda, koja je saopštila lepe vesti o unapređenju dveju članica: Anđela Goja postala je zamenik starešine odreda, a Dunja Stojanović načelnica odreda. Lejla Purkar je najavila da će do kraja avgusta biti odabrana i dva zamenika načelnika, a ko će to biti zavisi od znanja i zalaganja članova odreda.

– Svi učesnici i gosti iz drugih odreda večerali su gulaš koji su pripremili roditelji i brđani našeg odreda. Uz večeru su deca slušala priče starijih koji su delili svoja iskustva. Posle večere, druženje smo nastavili oko logorske vatre uz gitaru, a deca su iskoristila priliku da ispeku slezove kolačiće. Prenoćili smo u šatorima kod Streljane, a ujutru je održan 8. tradicionalni doručak sa roditeljima nakon kojeg je ova akcija završena – kažu članovi štaba akcije.

Pročitajte još  USPEŠNI PANČEVCI: Zlatna odličja za gazdinstvo Jarkovački i „Granexport” na Novosadskom sajmu poljoprivrede

Uporedo sa ovim zbivanjima oko Streljane, jedna ekipa „Crnih roda” na čelu sa vođom Nenadom Bjelošem bila je na Fruškogorskom maratonu na bazi svojih prijatelja izviđača iz Platičeva i Rume. Kako kažu, divno su se proveli, o čemu svedoče i fotografije.

U maju „Rode” očekuju takmičenja u Begaljici i Beloj Crkvi kao i skupština Izviđača Srbije, a biće tu sigurno još zanimljivih akcija i druženja, kao što smo od ovog odreda i navikli.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: