FOTO PRIČA: Održana „Štrudlijada” u Dolovu, evo čije su štrudle najukusnije

održana štrudlijada u dolovu bonaz šandor Slatka manifestacija po kojoj je Dolovo odavno i nadaleko poznato – „Štrudlijada” održana je 23. put u subotu, 3. septembra.

Praznik štrudle okupio je i ovog puta sve one koji ne mogu da zamisle nedeljni ručak, neko slavlje ili pak sasvim običan dan bez ukusnog tankog urolanog testa sa filom od maka, oraha, višanja, sira ili nekog drugog ne tako uobičajenog, ali nepcu primamljivog sastojka.

Kao i svake godine, štrudle su se razgrabile za kratko vreme, a meštani Dolova i gosti iz čitavog Banata i Srbije, imali su i šta drugo da vide. Na prodajnoj izložbi rukotvorina, raznih đakonija i zanatskih proizvoda predstavilo se oko dvadeset udruženja, a priređen je lep kulturno-umetnički program.

Manifestaciju je obišao i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

– Dolovo je danas raj ne samo za sladokusce, već i za sve ljubitelje raznih banatskih specijaliteta. Za ove 23 godine, koliko se održava „Štrudlijada“, imali smo priliku da probamo i slane i slatke štrudle, ali i autentične specijalitete iz raznih krajeva Srbije, iz kojih dolaze učesnice ove manifestacije. Moram da pohvalim žene iz udruženja „Dolovke“, jer je njihovim predanim radom „Dolovačka štrudlijada“ postala jedna od vodećih manifestacija u Južnom Banatu. Ona predstavlja brend Pančeva i stavlja nas na posebno mesto na mapi manifestacionog turizma – rekao je, između ostalog, gradonačelnik.

Posebno zanimljiv deo programa svake „Štrudlijade” predstavlja i proglašenje pobednica, a one su ovog puta izabrane u četiri kategorije. Uz to, birali su se i najlepši štand i ručni rad. Evo spiska svih nagrađenih učesnica.

Najbolja voćna štrudla

 1. Sonja Radivojev „Dolovke”
 2. Snežana Tomašević Starčevo
 3. Ljiljana Ostojin „Dolovke”

Najbolja neobična štrudla

 1. Sonja Radivojev „Dolovke”
 2. Ljubinka Milićev „Dolovke”
 3. Jelena Ninić „Dolovke”

Najbolja gostinjska štrudla

 1. Zuzana Stojkov Kačarevo
 2. Danka Jovanović Kladurovo
 3. Ana Guran Ivanovo

Najbolja dolovačka štrudla

 1. Marica Spasić „Dolovke”
 2. Snežana Danilov „Dolovke”
 3. Vesna Nikolić „Dolovke”

Najlepši štand

„Neolit” Starčevo

Najbolji ručni rad

„Bonaz Šandor” Ivanovo

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *