EKSKLUZIVNO IZ VRBASA: Evo kako protiču pripreme rukometaša pančevačkog Dinama

Nekoliko slobodnih dana posle okončanja prvog dela sezone u Superligi Srbije i malo slobodnog vremena za praznike brzo je prošlo. Od 9. januara, rukometaši Dinama ponovo su na okupu, a već dan kasnije ekspedicija „žuto-crnih” preselila se u Vrbas, gde će na pripremama boraviti do 19. januara.

Radi se žestoko, obavljaju se najvažniji treninzi pred početak drugog dela sezone u kome popularni „vuci iz južnog Banata” imaju najviše ambicije.

– Ove pripreme se po mnogo čemu razlikuju od onih iz letnjeg perioda. U Vrbas smo poveli 22 igrača, a priključili smo i pet mladih momaka iz Rukometne akademije Dinamo, koji se po svom zalaganju i napretku nalaze na samom pragu seniorske ekipe. Imamo odlične uslove za rad, a treninzi su nam usmereni na specifičnu fizičku i tehničko-taktičku pripremu tima – preneo je utiske iz Vrbasa šef stručnog štaba Rukometnog kluba Dinamo Nenad Kraljevski.

On je najavio da će Dinamo prvu kontrolnu utakmicu odigrati 18. januara protiv Crvenke, a potom Pančevce očekuje i učešće na memorijalnom turniru „Vuk Roganović” koji je na programu 21. i 22. januara. Poslednja kontrolna utakmica, generalna proba pred start sezone, protiv makedonske ekipe Alkaloid, zakazana je za 28. januar.

– Veoma sam zadovoljan radom i odnosom igrača prema obavezama. Iskreno se nadam da ćemo svi zdravi dočekati početak prvenstva koji je planiran za 4. februar. Očekuju nas zaista veliki izazovi. Start prvenstva sa Crvenom zvezdom, pa dve evropske utakmice sa češkom ekipom Karvina… U tom gustom rasporedu u februaru nas očekuje čak sedam utakmica – kaže Kraljevski.

„Žuto-crni” rade punom parom. Na treninzima je i levi bek Nikola Jezdimirović, novo staro ime u Dinamu, pa stručni štab na čelu sa popularnim Kraljom polako sklapa pobednički mozaik.

Od samog početka sezone, zahvaljujući RK-u Dinamo, Pančevo ponovo živi rukomet. Momci izgaraju na svakom meču, postižu odlične rezultate kako u srpskoj eliti, tako i na međunarodnoj sceni u EHF kupu. Ako se sve kockice slože, ako bude bilo i dovoljno sportske sreće, taj niz će nastaviti. Sigurno!

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *