DŽUDO: Pršte pohvale za „Trofej Tamiša”

„Jedan od najboljih turnira po organizaciji i broju učesnika” – ovaj i još mnogo sličnih komentara mogu se pročitati na društvenim mrežama i čuti u sportskim krugovima kada se započne priča o džudo turniru „Trofej Tamiša”.

Ovo veliko međunarodno takmičenje održano je drugu godinu zaredom u subotu, 9, septembra, u dvorani Sportskog centra „Šumice” u Beogradu. Organizator je bio Džudo klub Tamiš iz Pančeva uz podršku Džudo saveza Srbije i Džudo saveza Beograda.

U „Šumicama” je u subotu od samog jutra vrvelo od dece i mladih, što i ne čudi ako se uzme u obzir da je na turniru učesvovalo čak 650 takmičara uzrasta 9-15 godina iz 66 klubova. Oko 200 učesnika pristiglo je iz 9 inostranih zemalja, dok su ostali došli iz brojnih klubova širom Srbije. Na tatami su tako izašla deca iz Nemačke, Slovenije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Grčke…

Evo kako je bilo na samom otvaranju:

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Zdravo Pančevo (@zdravopancevo)

 

Pročitajte još  BENČ PRES: Pet zlatnih i četiri srebrne medalje za Pančevce na Prvenstvu Srbije

Uprkos izuzetno velikom broju učesnika i održanih borbi, za domaćine iz Džudo kluba Tamiš prisutni su imali samo reči hvale, bilo da je reč o organizaciji, bilo da su se komentari odnosili na sportiste i trenere iz ovog kluba ili da su se ocenjivale borbe ili pak trud brojnih volontera i roditelja dece koji su svojim zalaganjem dali veliki doprinos da bi ovaj sportski događaj protekao na najvišem nivou.

Bilo je pravo uživanje gledati veštine mladih džudista i džudistkinja na svih pet borilišta u dvorani „Šumice”.

Takmičari Tamiša nisu razočarali, pa je njihov klub u konačnom plasmanu, u konkurenciji od 66 timova, zauzeo drugo mesto, odmah iza Crvene zvezde.

Pročitajte još  IZVEŠTAJ NIS-a O ODRŽIVOM RAZVOJU ZA 2023: Razvoj poslovanja uz doprinos napretku zajednice i zaštiti životne sredine

Treći je bio zrenjaninski Proleter, četvrti ODŽK Beograd, a peti Akademik iz Nikšića.

Predvođen trenerskim timom koji su činili Marko Atanasov, Dušan Pavić, Katarina Denić Trajković, Tatjana Bevc i Sanja Stefanović, DŽK Tamiš se na ovom takmičenju predstavio sa četrdesetak svojih članova koji su još jednom pokazali da stasavaju u odlične borce.

Šampioni ovogodišnjeg „Trofeja Tamiš” u svojim kategorijama postali su Vuk Stanković, Ilija Bogdanović i Natalija Novaković.

Srebrnim medaljama su se okitili Lena Rančić, Danina Nikolić, Kristijan Lehni i Mihajlo Cvetković, a bronzana odličja su zaslužili Todor Dubak, Novak Nedeljković, David Mamojka i Staša Marinković.

Velikih zasluga za konačan visok plasman svog kluba imaju osvajači petih mesta Strahinja Pantić, Luka Rašić, Divna Milanović, Vasilije Stajčić, Ognjen Pantić, Pavle Ćosić i Mara Rašić, kao i Iskra Radenković, Aleksa šabat i Jovan Vitas koji su zauzeli sedma mesta.

Pročitajte još  EH, DA SU SVI KAO VESNA: Nastavnica iz Pančeva ponovo nagrađena za inovaciju u nastavi biologije

– Sjajan turnir u organizaciji našeg kluba. Zaista je sve bilo na vrlo visokom nivou, a kvalitet takmičenja bio je izuzetan, verovatno jači i od državnog prvenstva. Za decu je neobično važno da učestvuju na ovakvim turnirima, jer stiču međunarodna iskustva kroz borbe sa svojim vršnjacima iz inostranstva, upoznaju se, druže se i dobijaju motivaciju za dalji rad – rekla je Katarina Denić Trajković, trener u stručnom štabu DŽK-a Tamiš koja je u karijeri predvodila i mlade džudiste Crvene zvezde i Partizana.

Ovaj sportski spektakl je svojim prisustvom uveličao i svetski i evropski šampion u kadetskoj konkurenciji Boris Rutović, član DŽK-a Trudbenik Kortega, koji je najuspešnijim takmičarima delio medalje i priznanja.

Pogledajte još fotografija sa turnira:

Fotografije: Džudo klub Tamiš, Bojan Babin

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: