DOM ZDRAVLJA PANČEVO: U nedelju preventivni pregledi štitne žlezde

Dom zdravlja Pančevo obaveštava građane da će se u nedelju 3. marta, od 8 do 16 sati, u Centru za prevenciju u Ulici Miloša Obrenovića 2, obavljati preventivni pregledi štitne žlezde.

Radiće se ultrazvučni pregled i određivanje nivoa hormona štitne žlezde (TSH, FT4 i antitireoglobulinska antitela). Uzorkovanje krvi biće moguće od 8 do 11 sati. Rezultati će se izdavati u Centru za prevenciju u sredu, 6. marta, od 7 sati.

Pročitajte još  RAZMENA UČENIKA: Škola „Stevica Jovanović” ugostila đake iz Slovačke

– Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti. Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani treba samo da dođu u Centar za prevenciju Doma zdravlja Pančevo u vremenu od 8 do 16 sati – navodi se u saopštenju Doma zdravlja.

Ipak, na osnovu komentara onih koji su u ranijim navratima odlazili na preventivne preglede koje organizuje Dom zdravlja, savetujemo vam da u nedelju ipak poranite i da znatno pre 8 sati budete u Centru za prevenciju kako biste došli na red za pregled. Interesovanje za ove preventivne preglede je zaista veliko i dešava se da oni koji se lekaru zapute kasnije u toku dana, uopšte ne dođu na red, pa potom krive medije za netačno prenetu informaciju. Da li će takva praksa biti i ovog puta, nije poznato, ali na nama je da vam prenesemo iskustva od ranije i posavetujemo vas da se ipak držite poslovice: „Ko rano rani…”.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: