DOLOVO: Održan javni čas profesora i učenika Muzičke škole (FOTO, VIDEO)

U Osnovnoj školi „Aksentije Maksimović” u Dolovu je u ponedeljak, 9. maja, održan interni čas profesora i učenika Muzičke škole „Jovan Bandur”.

Kroz kratke edukativne priče, a zatim i kroz izvođenje poznatih kompozicija, predškolci i mlađi osnovci, koji su se sa roditeljima okupili u holu škole, imali su priliku da bolje upoznaju veliki broj instrumenata, poput oboe, horne, saksofona, fagota, flaute, klarineta, trube, tamburice i violine.

Pogledajte kako je bilo:

 

Direktor Muzičke škole, profesor Mihajlo Jović, predstavljao je svoje kolege i učenike škole i najavljivao njihove nastupe. Takođe, bio je otvoren i za pitanja zainteresovanih mališana i njihovih roditelja u vezi sa polaganjem prijemnog ispita za upis u izdvojeno odeljenje Muzičke škole u Dolovu, čije je otvaranje u planu.

Takva odeljenja već postoje u Banatskom Novom Selu, Starčevu i Jabuci, čime su i deca iz tih naseljenih mesta dobila podjednake šanse da razvijaju svoj muzički talenat, kao što je to slučaj sa decom iz samog grada.

Prijemni ispit će u Dolovu biti održan 26. maja u prostorijama OŠ „Aksentije Maksimović”. Rok za prijavu za upis je 19. maj, a ona se popunjava onlajn OVDE.

Direktorka Osnovne škole u Dolovu, Verica Stošić izrazila je nadu da će se otvaranjem isturenog odeljenja Muzičke škole, posle dugog niza godina obnoviti saradnja između ovih dveju obrazovnih ustanova i da samim tim roditelji više neće biti prinuđeni da decu vode u grad kako bi mogla da stiču muzičko obrazovanje.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.