OVOME NEĆETE ODOLETI: Slatke su, meke, MIRIŠU NA JOŠ i čekaju vas u DOLOVU ove subote – njihovo veličanstvo ŠTRUDLE!

Praznik posvećen jednom od najukusnijih i najvoljenijih vojvođanskih kolača – štrudli, biće održan po 22. put u Dolovu, ove subote, 4. septembra.

Kao i uvek do sada, glavni organizator „Dolovačke štrudlijade” je Udruženje žena „Dolovke“.

Bilo da je s makom, s višnjama, orasima, džemom, sirom ili nekim savim šestim neobičnim sastojkom, štrudlu jednostavno ne možete ne voleti.

U Vojvodini će vam reći da je ovaj specijalitet najukusniji posle nedeljnog ručka, a u Dolovu će svi odreda tvrditi da postoji samo jedan period kad je štrudlu najbolje jesti.

Taj period se, jednom rečju, zove – uvek!

I naravno da je tako kad nema dve iste štrudle i kad vam ni ceo život neće biti dovoljan da ih sve probate. Zato i ne čudi činjenica da Dolovačka štrudlijada traje već više od dve decenije, a interesovanje za ovu manifestaciju iz godine u godinu sve je veće.

Tako će Dolovo i ove subote na „Štrudlijadi” ugostiti sve zaljubljenike u deliciju u čijem se vrtlogu krije izvor zadovoljstva i za najzahtevnije degustatore.

Uoči tog velikog dana, u petak, 3. septembra, od 20 sati, u prostorijama Udruženja žena „Dolovke“ biće otvorena izložba ručnih radova.

Doček gostiju „Štrudlijade“ i uređenje štandova predviđeni su jutarnje sate u subotu, pa u Dolovo pohrlite već između 9 i 10.30 časova.

Manifestacija će biti otvorena u 10.30, a do 14 sati ćete moći da obiđete štandove i da pogledate kulturno-umetnički program.

Najuzbudljiviji trenutak – onaj kada žiri saopštava čija je štrudla ove godine zadovoljila oštre kriterijume i nadmašila ostale po kvalitetu testa, ukusu, mirisu i slatkoći – zakazan je za 14 sati.

No, ako odete na Štrudlijadu, do tog trenutka uveliko ćete već imati svog favorita i molićete se da vaš organizam uspe da podnese makar još samo jedan zalogaj više…

Ne pitajte kako to znamo. Posetite Dolovo ove subote i uverite se i sami.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: