U SUBOTU U NARODNOJ BAŠTI: Biciklistička vožnja podrške „Daj pedalu raku”

Tačno u 12 sati, 1. oktobra u Narodnoj bašti, biće održana biciklistička vožnja „Daj pedalu raku” kao znak podrške ženama koje se bore sa rakom dojke.

Vožnja ima za cilj i da promoviše važnost obavljanja redovnih (samo)pregleda i da skrene pažnju na značaj upražnjavanja zdravih stilova života, posebno sporta, sa akcentom na biciklizam koji je izuzetno važan kako u prevenciji tako i u rehabilitaciji.

Ova vožnja realizuje se u čitavom region u organizaciji Ženskog centra „Milica”, a pančevački partner je Zavod za javno zdravlje.

Pančevci i Pančevke koji se pridruže vožnji krenuće biciklima od ulaza u Narodu baštu (Pasterova ulica), zatim se vozi biciklističkom stazom oko Narodne bašte (Ulicom Miloša Trebinjca, Prvomajskom, Bore Stankovića, zatim biciklističkom stazom u Ulici Miloša Obrenovića i Ulicom Miloša Trebinjca nazad na početak vožnje, do ulaza u Narodnu baštu).

Pančevo će, po treći put, biti na mapi gradova gde se ova vožnja organizuje. Biciklistička vožnja podrške je deo kampanje „Daj pedalu raku” koja se sprovodi uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja, Ministarstva omladine i sporta i uz podršku Instituta „Dr Milan Jovanović Batut”.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *