CRNE RODE: Malo maskenbal, malo „gordoki”

Pančevački Odred izviđača „Crne rode” organizovao je u nedelju, 30. oktobra, maskenbal sa temom „Budi lik iz crtaća – sam napravi svoju masku”.

– Članovi našeg odreda su bili veoma kreativni i kada je reč o maskama, ali i kada je reč o izboru crtanih likova. Pridružili su nam se i drugari iz Odreda izviđača „Janošik” iz Kovačice. Deca su prošetala po pisti i pokazala svoje kostime. Potom je usledila žurka sa raznim igrama kao što su muzičke stolice i limbo dens kao i plesna zabava. Proglašena su prva tri mesta i dodeljene su nagrade za najmlađe takmičare – ispričala je Lejla Purkar, starešina odreda „Crne rode”.

Glavni organizatori ovog maskenbala bili su: načelnik odreda Sara Kraker, zamenice načelnika Anđela Goja i Dunja Stojanović, sekretar Nataša Pap Marković, predvodnica Valentina Mauzer i vodnica Tamara Hajl.

To, naravno, nije jedina aktivnost koju su „Rode” realizovale ovih dana.

Poletarci su, sa dve predvodnice i Nenadom Bjelošem, članom uprave, u sredu, 26. oktobra, prisustvovali prezentaciji sportske igre „gordoki” u organizaciji Udruženja Rusa, njihovih potomaka i prijatelja „Romaška” i Koordinacionog saveta ruskih sunarodnika u Srbiji.

Izviđači su kroz prezentaciju naučili pravila ove ruske sportske igre, njenu istoriju i mnogo drugih novih stvari. Nakon prezentacije svi su bili pozvani da se i sami oprobaju u „gordokiju”.

– Učesnici su bili podeljeni u dve ekipe i takmičenje je moglo da počne. Poenta igre je da iz kvadrata obeleženog na podu izbaciš sve figure u obliku valjka bacajući štap sa određene distance. Naši poletarci su jedva čekali da svoj red za učešće i sve to im je bilo jako interesantno – ispričala je Lejla Purkar.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *