ČAK 100 IZVIĐAČA U SUPER AKCIJI: „Crne rode” napravile osmatračnicu na Ponjavici (FOTO)

Pančevački odred izviđača „Crne rode“ ovog vikenda organizovao je trodnevni bivak pod nazivom „Budi izviđač, Ponjavica 2022“. U okolinu Banatskog Brestovca u petak, 27. maja je otputovala izuzetno velika grupa dece, ali i odraslih koji će tamo ostati do nedelje, 29. maja popodne. Naravno, tamo su se zaputili jer, po dobrom starom običaju, imaju da obave nešto važno, ali i korisno za sve.

– Već četvrtu godinu zaredom bivak se održava na Ponjavici, nedaleko od Banatskog Brestovca. Ove godine okupljen je rekordan broj izviđača: 60 mališana školskog uzrasta i preko 40 odraslih od kojih su svi imali poneki zadatak. Tema ovogodišnjeg bivka, posebno za starije osnovce je pravljenje osmatračnice, dok su mališani zaduženi za izradu makete osmatračnice. Roditelji izviđača imali su priliku da nam se pridruže, da uživaju u prirodi i logorskoj vatri, ali i da aktivno pomognu deci u sticanju veština kroz radionice o lekovitom bilju, kulinarstvu i mnogim drugim oblastima – rekla je Lejla Purkar, starešina „Crnih roda”.

Inače, radni deo bivka je za izviđače predstavljao svojevrsnu proveru znanja pred početak sezone takmičenja. Podizanje kampa, prva pomoć, signalizacija, šifrovano pismo, samo su neke od disciplina koje tokom ova tri dana uvežbavaju. Ujedno, ovo je bila prilika i da se izviđačima dodele priznanja za stečene nivoe znanja.

Sara Kraker je ovom prilikom dobila čin načelnika odreda, Anđela Goja je postala zamenik načelnika, a Tamara Hajl zamenik četovođe.

– Sredstva za bivak obezbeđena su putem projekta i donacija sponzora. Koristimo priliku da im se svima zahvalimo. Ukoliko ste u prolazu, svratite na našu osmatračnicu jer, kao što piše na tabli, svi ljudi dobre volje su dobrodošli – pozvala je Lejla Purkar naše sugrađane i sve druge ljude dobre volje.

Pogledajte i galeriju fotografija sa ove najnovije avanture „Crnih roda”:

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.