AKTIVNOSTI GLUVIH I NAGLUVIH: Putuju, glume, bave se sportom i osvajaju nagrade

Članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Pančevo (MOGN) vode bogat društveni život, a uspešni su i u oblasti sporta i umetnosti. To su naročito dokazali tokom ovog meseca koji će svi oni sigurno upamtiti po mnogim lepim stvarima koje su im se dogodile.

Sve je počelo zapravo još u nedelju, 30. oktobra, kada je ova ekipa zajedno otputovala na izlet u Zlatiborski okrug. U okviru ovog jednodnevnog izleta članovi MOGN posetili su vodopad Gostilje, Stopića pećinu i centar Zlatibora.

Nakon toga, neki članovi organizacije vreme su provodili pripremajući se za Republički festival gluvih Srbije, koji je održan 19. novembra u Novom Sadu.

Ekipa iz Pančeva se predstavila u kategoriji dramsko-pantomimskih izvedbi sa predstavom „Golub”, a pojedinačno je u kategoriji poezije na srpskom znakovnom jeziku nastupila Anabela Ilić, nagluva učenica trećeg razreda Gimnazije. Ona je recitovala i na znakovnom jeziku izvela pesmu „Plava zvezda” Miroslava Mike Antića.

Anabela je na policu MOGN donela još jedan pehar, budući da je osvojila drugo mesto.

Lepe uspehe na različitim poljima postili su i sportisti iz Udruženja za sport i rekreaciju gluvih i nagluvih Južni Banat. Oni su 29. oktobra učestvovali na Regionalnom takmičenju gluvih koje je održano u Subotici.

U disciplini stoni tenis najbolji je bio Nebojsa Bićanin koji je osvojio prvo mesto. U pikadu je Marija Ćirić bila drugoplasirana.

Marija Ćirić i Nebojša Bićanin

Sportisti su takođe učestvovali i na Republičkom takmičenju gluvih Srbije u streljaštvu, koje je održano u Beogradu 20. novembra.

Ekipno su osvojili šesto mesto i pritom se odlično zabavili i oprobali u nečemu novom.

 

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Tišinom ću ti reći” Udruženja „Pančevački omladinski centar“. Projekat je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *