OLIMPIJSKO DIZANJE TEGOVA: Dašić oborio nacionalni, a Obrenović lični rekord na Prvenstvu Srbije

Dvojica najboljih takmičara Kluba dizača tegova Dinamo iz Pančeva, Uroš Dašić i Miloš Obrenović, postigla su izuzetne rezultate na Prvenstvu Srbije u olimpijskom dizanju tegova za seniore i veterane održanom ovog vikenda u Hali sportova u Subotici.

Takmičenje je organizovao lokalni Klub dizača tegova Spartak pod pokroviteljstvom Saveza Vojvodine i Srbije za dizanje tegova.

Uroš Dašić je briljirao u svojoj kategoriji do 89 kg, gde je sa uspešno savladanih 125 kg u disciplini trzaj i 158 kg u izbačaju, zauzeo prvo mesto. Rezultat od 158 kg je ujedno i novi državni rekord u seniorskoj kategoriji do 89 kg koji je sada u vlasništvu ovog Dinamovca!

Pročitajte još  PO KULTURU AUTOBUSOM: Dolovo – carstvo štrudle, fijakera i vina, raj za filmadžije i dobre ljude

U narednoj težinskoj kategoriji do 96 kg nastupao je Miloš Obrenović. On je uspešno savladao 120 kg u trzaju dok je u izbačaju upisao rezultat od 130 kg oborivši lični rekord.

– Zadovoljan sam nastupom takmičara Dinama. Ono što je važno da se istakne je to da je Uroš po četvrt put postao prvak države. Takođe moram napomenuti da je on državni rekorder u disciplini izbačaj pune tri godine. Miloš je deset dana pre prvenstva povredio biceps i diskutabilno je bilo hoće li nastupati na ovogodišnjem takmičenju. Uprkos tome, uspeo je da obori vlastiti rekord u disciplini trzaj – istakao je Filip Vlajić, glavni trener i predsednik KDT Dinamo.

Pročitajte još  RUKOMET: Dolovke savladale Vrbas

Takmičari Dinama su ovim prvenstvom završili takmičarsku jesenju sezonu u 2024. godini.

Već narednog vikenda u Zaječaru, održava se Prvenstvo Srbije u powerlifting-u za kadete i juniore, gde će Dinamo nastupati sa oko 20 takmičara. Dinamo će narednog vikenda imati svoje predstavnike i na Prvenstvu Srbije u olimpijskom dizanju tegova za seniorke koje se održava u Somboru.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: