VEČERAS U MUZEJU U PANČEVU: Otvaranje izložbe o Urošu Prediću

Svečano otvaranje izložbe „Uroš Predić u zbirci Gorana Nikolića Neuzinskog: Životni atelje između slika i reči“ biće upriličeno u četvrtak, 18. maja, u 19 sati, u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo.

– Pridružite nam se u obeležavanju Međunarodnog dana Muzeja, 18. maja, i pogledajte do sada neotkrivene prepiske, crteže, karikature i detalje iz života velikog slikara Uroša Predića. Goran Nikolić Neuzinski godinama je vredno sakupljao svoju bogatu kolekciju pisama, razglednica, crteža….koju sada premijerno otkrivamo pančevačkoj publici – poručuju iz Narodnog muzeja.

Autor teksta kataloga izložbe je Dimitrije Jovanov, kustos istoričar umetnosti u Narodnom muzeju, koji govori o svim važnim ličnostima iz života Uroša Predića, bilo da se radi o Predićevim kolegama iz sveta umetnosti, prijateljima ili članovima njegove porodice.

– Otkrivano do sada nepoznate komentare umetnika o svojim savremenicima i umetničkim delima koja je video, kao i o njegovim putovanjima i naravno mestima za koje je najviše bio vezan, Orlovatu, Opovu, Beogradu, Pančevu…. Dođite da još jednom upoznate Uroša Predića, ovog puta iz jednog veoma ličnog ugla – navode organizatori.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *