Ukoliko imate školarca ili dete u vrtiću, centar „Naš kutak” vas poziva na sastanak

Foto: Pixabay

Ako imate dete školskog ili vrtićkog uzrasta, prvačića koji ovog septembra tek kreće u školu ili mališana koji se, nakon letnje pauze, vraća u vrtić, mogao bi vas zanimati događaj koji je najavio Razvojni centar za decu i mlade „Naš kutak”.

Naime, ovaj centar organizovaće u subotu, 28. avgusta, od 11 sati, informativni sastanak gde će se okupiti upravo roditelji, staratelji i članovi porodica dece školskog i vrtićkog uzrasta.

O kojim temama će biti reči?

Kako najavljuju organizatori, na „dnevnom redu” biće sledeće teme:

  • pravo na obrazovanje sve dece, upis i uključivanje u obrazovanje;
  • individualizovan pristup u obrazovanju i značenje individualnog obrazovnog plana (IOP);
  • koje sve vrste podrške i strategija je moguće i potrebno planirati i primenjivati;
  • na koji način se planira i realizuje podrška;
  • uloga asistencije (lični pratioci i pedagoški asistenti) kao jednog od vidova podrške;
  • uloga interresornih komisija;
  • timski rad, saradnja s roditeljima, podela uloga i odgovornosti.
Foto: Pixabay

Ko će govoriti?

Na sastanku će sa prisutnima razgovarati Ivana Jović, defektolog i predsednica centra „Naš kutak”, Nataša Milojević, psiholog i Milkica Vukašinović, tiflopedagog.

Sve tri imaju dugogodišnje iskustvo stečeno u okviru redovnog vaspitno-obrazovnog i zdravstvenog sistema, kao i u okviru nevladinog sektora. One, kako navode, već dugi niz godina pružaju podršku deci sa specifičnostima, teškoćama u razvoju i njihovim porodicama i imaju iskustvo u unapređivanju inkluzivnog obrazovanja i stvaranja kvalitetnog obrazovanja za svu decu.

Kako se prijaviti?

Ukoliko imate nedoumice i pitanja koje se tiču neke od nabrojanih tema, onda bi svakako trebalo da odete na sastanak u „Naš kutak”. On će se realizovati u prostorijama tog centra u Ulici cara Dušana 59 u Pančevu.

Prisustvo na sastanku se ne naplaćuje, a zbog ograničenog broja mesta, neohodno je da se prijavite tako što ćete poslati SMS ili Viber poruku ili pozvati broj 061/202-88-55.

Važno je da u prijavi navedete kog je uzrasta dete, odnosno koju vrtićku grupu ili razred ono pohađa. Za dodatna pitanja dostupan je i imejl nas.edukativni.kutak@gmail.com.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.