U NEDELJU U PANČEVU: Velika akcija preventivnih pregleda u Domu zdravlja, važi i za one bez knjižice

Još jednu u nizu akcija besplatnih preventivnih pregleda, na inicijativu Ministarstva zdravlja, pančevački Dom zdravlja sprovešće u nedelju, 19. maja, od 8 do 17 sati.

Tom prilikom, svi građani, računajući i one bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, izmere krvni pritisak, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena, i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku.

– Na ovaj način Ministarstvo zdravlja nastavlja akciju koja je uspešno realizovana pre pandemije koronavirusa, u okviru koje je za više od dvadeset dana besplatne zdravstvene preglede obavilo blizu pola miliona ljudi. Akcija preventivnih pregleda naišla je na veliku podršku građana, a njen značaj dodatno potvrđuje i podatak da je tom prilikom nekoliko hiljada građana upućeno na dalju dijagnostiku i hitno bolničko zbrinjavanje. Pozivamo sve građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje – poručuju iz Doma zdravlja

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:
Pročitajte još  BENČ PRES: Pet zlatnih i četiri srebrne medalje za Pančevce na Prvenstvu Srbije