U KULTURNOM CENTRU 20. APRILA: Koncertna promocija albuma „Neka druga” Aleksandre Bijelić

Alex B, foto: Nebojša Babić

Koncertna promocija albuma „Neka druga“ pančevačke džez i pop pevačice Aleksandre Bijelić biće održana u subotu, 20. aprila, u 20 sati u Kulturnom centru Pančeva. Sa renomiranom umetnicom nastupiće pijanista Ivan Aleksijević, saksofonista Kristijan Mlačak, trubač Nemanja Banović, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Petar Radmilović.

Ulaznice koštaju 1.000 dinara i mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra.

– Srećna sam što mogu da vam predstavim moj autorski prvenac. Volela bih da preslušate ceo album jer verujem da će se neki pronaći u pesmama, dok će drugi jednostavno uživati u „vožnji”. Do sada nisam pronalazila satisfakciju u tome da javno prezentujem šta radim, ali verujem da je svemir ipak poželeo da podeli sa vama muziku koju oduvek nosim u sebi, i tako je nastala „Neka druga” – rekla je Aleksandra Bijelić.

Pročitajte još  G-DRIVE #TAKOMOĆNO KARTING ISKUSTVO: Završena druga trka Otvorenog prvenstva

Album „Neka druga” donosi devet džez pop pesama koje su istinsko i jedinstveno muzičko pripovedanje iz misli, srca i pera Aleksandre Bijelić. Pored ove umetnice, koja je autor većine tekstova i muzike, svoj pečat albumu su dali i mnogi drugi istaknuti muzički umetnici.

Naslovnica albuma

Aleksandra Bijelić je na domaćoj muzičkoj džez i pop sceni prisutna već skoro dve decenije u kontinuitetu. Ova autorka kristalnog vokala i izuzetne muzikalnosti diplomirala je na Katedri za muzičku pedagogiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je završila i master studije na Katedri za džez i popularnu muziku. Pored uspešne koncertne karijere, ona se aktivno i sa velikim uspehom bavi i vokalnom pedagogijom.

Pročitajte još  POZIV STRIP AUTORIMA: Prijavite se za radionicu o rodnim ulogama u savremenom stripu

Aleksandra Bijelić predvodi kvintet „Alex & The Fergusons”, sa kojim je objavila zbirku obrada pop i džez klasika pod nazivom „A Basement Session”. Kontinuirano nastupa kao solista „Big benda” RTS-a, sa Beogradskim diksilend orkestrom, kao i sa „Mapo Keys” bendom Filipa Bulatovića. Sa svojim kvintetom i velikim orkestrima održala je mnogobrojne koncerte u zemlji, regionu i inostranstvu.

Alex B, foto: Nebojša Babić

Zbog svoje specifične boje glasa i izuzetne vokalne tehnike, Aleksandra Bijelić sarađuje je s brojnim muzičarima regionalne džez, pop i rok scene. Široj publici je njen vokal poznat iz crtanih serijala poput „Princeza Sirena”, „Kirari”, „Tara Dankan”, „Lenji grad” itd.

Pročitajte još  PANČEVO: Otvoreno 21. Bijenale umetnosti

Pogledajte i spot za pesmu „Gde ljubav spava” sa novog Aleksandrinog albuma:

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: