SVETI SAVA U PANČEVU: Ujutru na Misi liturgija i vo na ražnju, uveče akademija u Kulturnom centru

Velika srpska slava Sveti Sava biće sutra obeležena u Pančevu kako u školama, tako i u hramu posvećenom ovom svetitelju u naselju Mladost, a zatim i svečanom akademijom u Kulturnom centru Pančeva.

Svečanost na Misi počinje u subotu, 27. januara, u 9 sati, svetom liturgijom, nakon koje će uslediti prigodan kulturno-umetnički program. Nastupiće učenici Osnovne škole „Sveti Sava” i članovi KUD-a „Stanko Paunović” NIS RNP, dok će Udruženje za očuvanje starih zanata i veština „Beli orlovi” postaviti pored crkve svojevrsno viteško selo.

Pročitajte još  IZVIĐAČI: „Crne rode” na prijemu kod ruskog ambasadora

Neće izostati ni tradicionalne perece i slatkiši za decu, a za posetioce će biti pripremljen i vo na ražnju kao i kuvano vino i čaj.

U subotu u 18 sati u dvorani Kulturnog centra biće održana tradicionalna Svetosavska akademija. Domaćin će biti protojerej Slađan Tubić, starešina Svetouspenskog hrama, a besedu će ove godine održati Mladen Kovačević, protođakon Hrama Svetog Save na Vračaru.

U programu će učestvovati Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo, kao i Dečji hor i Podmladak PSCPD, igrački ansambli i recitatori KUD-a „Stanko Paunović” NIS RNP, dramsku umetnici Miroslav Žužić i Mladen Vuković i duo Ana Ćurčin, vokal i gitara i Milena Jančurić, flauta. Autorka programa je mr Vera Carina, a za realizaciju su zaduženi Pančevačko muzičko društvo i Kulturni centar Pančeva.

Pročitajte još  PANČEVO: Jasmina Topić objavila prvi muzički album „Privremeni boravak”

Pokrovitelji Svetosavske akademije su Srpska pravoslavna crkvena opština Pančevo „Centar” i Grad Pančevo.

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: