SRETENJSKI RASPUST: Da li se od ponedeljka ide u školu?

U javnosti se već danima unazad spekuliše da bi se mini Sretenjski raspust mogao produžiti i početi već od ponedeljka, 12. februara, ali o tome nije bilo zvanične potvrde Ministarstva prosvete.

Sretenjski raspust, odnosno neradni dani zbog državnog praznika, predviđeni su ta četvrtak i petak, 15. i 16. februar, ali je u javnosti bilo priče da bi se moglo desiti da, zbog epidemiološke situacije, osnovci i srednjoškolci ne sednu u klupe ni u prva tri dana iduće nedelje. Time bi oni, ako računamo i vikende, dobili devet slobodnih dana.

Međutim, takav scenario se, bar sudeći prema trenutnim informacijama, najverovatnije neće obistiniti.

Novinari portala Nova.rs su od dobro obaveštenog sagovornika dobili informaciju da su danas predstavnici Ministarstava zdravlja i Ministarstva prosvete razgovarali na temu odlaska na prevremeni raspust i da je zaključeno da „nema nikakvih parametara koji bi ukazivali na epidemiju niti postoji neki drugi razlog zbog koga bi deca otišla ranije na raspust.”

Pročitajte još  PANČEVO: Fondacija „Svetozar Miletić” priredila radionicu za predškolce o Danu državnosti

Za Tanjug iz Ministarstva prosvete rekli da, kao i uvek, odluku o eventualnom produžetku raspusta zbog epidemiološke situacije, donose na preporuku nadležne institucije Ministarstva zdravlja, odnosno Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, koji kontinuirano prati epidemiološku situaciju.

Broj obolelih od velikog kašlja, gripa i drugih sličnih virusnih infekcija je u porastu, a prema podacima „Batuta”, najviše obolelih je među školskom populacijom.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: