SAMO ZA DECU: Raspisan likovni i literarni konkurs na temu zdravlja usta i zuba

I-mesto-na-konkursu-Jelisaveta-Minic-Vrtic-Bambi-Vrsac
Prvonagrađeni rad na republičkom nivou prošle godine – Jelisaveta Minić (6), Vršac

U periodu od 13. do 19. maja na teritoriji Srbije obeležava se 34. Nedelja zdravlja usta i zuba pod sloganom „Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom”. U okviru te kampanje organizuje se konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih radova namenjen deci u vrtićima i učenicima osnovnih škola u Srbiji.

Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno-vaspitni rad u vrtićima i osnovnim školama na temu oralnog zdravlja i da se deca edukuju o značaju i načinima očuvanja zdravlja usta i zuba, naročito u okviru porodice.

Pročitajte još  OBJEKTIVOM SUBJEKTIVNO: Petu samostalnu izložbu Aleksandra Stojkovića pogledajte do 21. juna

Vrtići i osnovne škole mogu da dostave po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategorijama učenika uzrasta 1-4. i 5-8. razreda osnovne škole.

Radovi za Južnobanatski okrug se dostavljaju Odseku za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Pančevo, sa naznakom „Za konkurs XXXIV Nedelja zdravlja usta i zuba“, na adresu Pasterova 2, Pančevo.

Rok za konkurisanje je 19. maj.

Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj 5. Najbolji likovni i literarni radovi biće izabrani na nivou okruga, a zatim dostavljeni Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ kako bi se proglasio i promovisao najbolji dečiji rad na temu ovogodišnje kampanje.

Pročitajte još  U NEDELJU U PANČEVU: Preventivni pregledi i za odrasle i za decu

Najbolji radovi biće izabrani i promovisani na okružnom nivou, postavljeni na sajt Instituta za javno zdravlje Srbije i prezentovani na simpozijumu zdravstvenog vaspitanja u stomatologiji.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: