REPUBLIČKO PRVENSTVO U ATLETICI: Bronza za Pančevke Kseniju Mrkelu i Sanju Marić

Četiri predstavnice Atletskog kluba Dinamo takmičile su se u finalu Republičkog prvenstva Srbije u atletici za učenike svih uzrasta, održanom u Ćupriji 24. maja. Dve takmičarke, Ksenija Mrkela i Sanja Matić, vratile su se sa medaljama za osvojeno treće mesto.

– Pravo nastupa u ovom finalu izborili su učenici koji su prethodno pobedili na četiri nivoa takmičenja. U svakom od njih isključivo pobeda im je donosila pravo da idu na sledeći nivo i tako sve do same završnice u Ćupriji – objašnjava trener Ljupčo Cvetkoski.

Sanja Marić, učenica drugog razreda Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović”, nastupila je u trci na 800 m u konkurenciji srednjih škola i na cilj stigla druga.

Кsenija Mrkela, učenica sedmog razreda OŠ „Sveti Sava”, takmičila se sa učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola u trci na 600 m i takođe bila srebrna.

Kako kažu u AK Dinamu, i Sanja i Ksenija su nastupile u konkurenciji sa dve godine starijim takmičarkama, što njihov uspeh čini još značajnijim.

Preostale dve predstavnice Dinama na ovom takmičenju ostale su bez medalja.

Mina Mićić, učenica OŠ „Dositej Obradović” iz Omoljice, zauzela je četvrto mesto u bacanju kugle za učenice osnovnih škola bacivši odličnih 10,84, samo desetak centimerara daleko od medalje. Najzaslužnija za Minin veliki uspeh je profesorka Dragana Divac.

Marija Mrkela je ovog puta ostala u finalu bez medalje u trci na 400 m.

– Marija već duži period vuče neugodnu povredu zadnje lože, što je najčešća povreda kod vrhunskih sprintera, pa je morala da bude obazriva ne samo na takmičenju već i na treninzima. Ovo je finale, pa je Marija zbog svoje škole, a to je ETŠ „Paja Marganović“, imala obavezu da nastupi, ali nije mogla do odličja. Dinamo je ponovo bio jedini predstavnik pančevačke atletike, a kroz osnovne nivoe takmičenja svi klubovi su imali priliku da pokažu rezultate svog rada. Iako smo jedini klub sa finalistima i osvajačima medalja na ovom prvenstvu, mislim da smo mogli da budemo i uspešniji i ne mogu reći da sam skroz zadovoljan, ali nam uslovi u kojima radimo ograničavaju bolje rezultate – poručuje trener Cvetkoski.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *