PREVARITE SEPTEMBAR: Iskoristite priliku za mini odmor na Ohridu, pođite tamo gde VEČNO SUNCE SJA

Foto: © Canva Pro

Da li se i vama kad pomislite da je već početak septembra nekako stegne oko srca i osetite blagi grč u stomaku? Možda ste već pomalo depresivni ili anksiozni kad samo pomislite šta donose predstojeći dani?

Leto već polako pakuje kofere, sezona odmora se završava, kreće škola, nove obaveze, nove sezone koječega, nove brige i problemi, a na vidiku su i hladniji, sumorni dani, virusi, prehlade i ko zna kakvi već problemi… Sve se nekako s tim septembrom uozbilji, a za letnjom razbibrigom ostaje samo žal i pitanje kad su pre proleteli jun, jul i avgust.

Ako i vi patite od tog ne tako prijatnog septembarskog sindroma, mi imamo ideju kako da ove godine prevarite septembar! Idite na odmor! Zašto da ne? Leto zvanično traje skoro do kraja meseca, toplih dana će još biti, a jedan produženi vikend se već da ukrasti od prebukirane svakodnevice.

Nije li sjajna ideja skrenuti misli od svega i ugrabiti za sebe i svoje najmilije još koji lep dan, koji ćete provesti zajedno na nekom posebnom mestu?

I naravno da smo spremni da čitavu ideju konkretizujemo i predočimo vam jednu od potencijalnih destinacija na koju biste mogli da odete.

Predlažemo vam da se zaputite tamo gde, kako kaže Dado Topić „večno sunce sja” – u Makedoniju ili tačnije – na Ohrid sa agencijom „Star tours” u periodu od četvrtka 8. septembra do nedelje, 11. septembra.

Polazak je već u ponoć, čim otpočne 8. septembar, ispred Doma omladine u Pančevu. Ako ste iz Beograda, na usputnim stanicama u prestonici možete se pridružiti pančevačkoj ekipi.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Star Tours (@star_tours_pancevo)

 

Ohrid

A onda, septembarska idila počinje već narednog jutra kada se probudite u gradu na litici – „vo hrid” – u makedonskom parčetu raja.

Ako pamtite lekcije sa časova srpskog jezika ili istorije, onda znate da je Ohrid poznat i po učenicima Svetih Ćirila i Metodija, Naumu, prvom slovenskom monahu i Klimentu, prvom slovenskom episkopu.

A na samom ulasku u grad pred vašim očima će se raspući Ohridsko jezero – makedonsko slatkovodno more, na čijim se obalama grad nalazi. Samo zbog te slike već vredi spustiti se iz naše banatske ravnice sve do ovih plaventih južnih predela.

Ohridsko jezero inače važi za jedno od najvećih i najdubljih prirodnih jezera u Evropi (289 m) i smatra se najstarijim jezerom starog kontinenta. U lepotama jezera i celog Ohrida moći ćete da uživate sve do kraja dana.

Foto: © Canva Pro

Sveti Naum

Sutradan, u petak, 9. septembra, možete svoje slobodno vreme organizovati sami, a mi vam svakako preporučujemo da taj posao prepustite sjajnoj ekipi „Star tursa” i da se s njima zaputite na izlet do manastira Sveti Naum.

A šta vas tamo čeka?

Dovoljno je da kažemo da je područje u kome se nalazi Sveti Naum jedno od najlepših na Ohridskom jezeru. Prekrasno zelenilo ovog predela, romantično ostrvce okruženo izvorima Crnog Drima, prostrana peščana plaža, sam manastir i panorama koja se ukazuje sa uzvišenja na kome je izgrađen, čine ovo mesto jednom od najprivlačnijih destinacija za sve turiste, izletnike, ali i za same stanovnike Ohrida.

Manastir Sveti Naum izgrađen je na steni iznad Ohridskog jezera, odakle se pruža nezaboravni pogled na vodeno prostranstvo i okolne planine.

Foto: © Canva Pro

Struga

No tu lepotama i doživljajima na ovom kratkom putovanju nije kraj. Oni koji su već putovali sa „Star tursom” znaju da se ekipa iz ove agencije uvek trudi da vam u svako putovanje „spakuje” što više zanimljivih predela, građevina, spomenika, informacija, ukusnih đakonija i drugih osobenosti kraja koji obilazite.

Tako posle svakog izleta i putovanja imate osećaj da ste na njemu proveli daleko više vremena nego što je to bio slučaj i da ste se vratili mnogo bogatiji kada je reč o viđenom i doživljenom.

I tako se trećeg dana, u subotu, 10. septembra, možete zaputiti na još jedan fakultativni izlet koji takođe preporučujemo. Jer kad ste već u Ohridu, kako da ne vidite Strugu i Vevčane?

Struga se nalazi na severnoj strani prekrasnog Ohridskog jezera, u podnožju planine Jablanice, na obalama Crnog Drima, 12 km od Kafasana, graničnog prelaza prema Albaniji.

Foto: © Canva Pro

Vevčani

Tu je i živopisno selo Vevčani i nemojte se iznenaditi ako baš ono za vas bude najveće i najprijatnije iznenađenje sa ovog izleta.

Vevčanski izvori zbog kojih čitavo ovo selo žubori, stare makedonske kuće, kaldrmisane ulice sa fenjerima i vredni meštani ovog autentičnog mirnog makedonskog seoceta ostaviće sigurno na vas veoma jak utisak i učiniti da se osećate kao da ste zalutali u neku bajku.

Nije ni čudo, jer kažu da su Vevčanski izvori najlepša prirodna znamenitost ne samo ovog mesta, već i čitave Makedonije. Ima ih čak deset i raštrkani su po planini Jablanici koja se uzdiže nad selom. Oni krče svoj put kroz šume i pećine, susrećući se i ponovo razilazeći, sve do sela Vevčani. A tu ćete ih videti kako, kao u kolu, vijugaju oko kuća, prolaze kroz dvorišta, plešu sporednim i glavnim ulicama i svuda stižu provlačeći se se kroz najsitnije pukotine i čineći da celo selo poskakuje u onom čuvenom makedonskom narodnom ritmu koji svi sa ovih prostora toliko volimo. Je’n dva tri, je’n dva, je’n dva…

Foto: © Canva Pro

Skoplje i(li) Beograd

A kada se, nakon ovog vodenog koncerta, vratite u Ohrid, udahnete još malo topline, gostoprimljivosti i lepota ovog mesta i naspavate se opijeni čistim vazduhom i okupani tim večnim makedonskim suncem, u nedelju, 11. septembra, čeka vas i Skoplje, glavni i ujedno najveći grad Republike Makedonije, smešten na reci Vardar.

Znamenitosti koje ćete imati priliku da obiđete su: Most majke Tereze, park „Žena”, Sobranje, Porta Makedonija i Trg Makedonija, glavni i najveći trg u Skoplju.

Iz novog dela grada u stari moći ćete da pređete preko nekoliko mostova – Mostom civilizacije, Mostom umetnosti ili pak Kamenim mostom. Nakon obilaska grada imaćete na raspolaganju i slobodno vreme da sami osetite kako Skoplje diše, napravite još neku fotografiju, probate neki makednoski specijalitet i kupite suvenir.

Most umetnosti Skoplje
Most umetnosti u Skoplju, foto: © Canva Pro

U popodnevnim časovima sledi polazak za Beograd i Pančevo, a u ranim jutrarnjim satima punih srca i prepunih baterija stižete u novu radnu nedelju koja, sigurni smo, više neće delovati tako zastrašujuće i haotično kakvom se činila pre nego što ste pošli na put.

Još detalja o ovom aranžmanu možete pogledati na veb sajtu agencije „Star turs” OVDE.

A ukoliko biste radije išli na neki jednodnevni izlet, ova pančevačka agencija nudi vam zaista impozantan izbor.

U njihovom kalendaru izleta možete potražiti idealnu destinaciju za sebe.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Star Tours (@star_tours_pancevo)

 

Šta god da odaberete, nećete pogrešiti, jer ćete dobiti savršen odnos cene i kvaliteta. Sigurno će vam se dopasti i čitava ekipa „Star tursa” poznata po ljubaznosti, profesionalnosti i spremnosti da vam na sve načine izađe u susret.

Ako ne znate šta da odaberete, pogledajte OVDE kako je nama bilo sa „Star tursom” u Kikindi, Sarajevu i Višegradu, Temišvaru, parku maketa u Despotovcu i u Resavskom kraju.

Ono zbog čega kod nas ekipa iz „Star tursa” ima najveći plus i stalnu medijsku podršku, jeste to što je menadžment agencije uvek raspoložen za učešće u različitim humanitarnim akcijama, što agencija na svojim stranicama na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram često organizuje nagradne konkurse za svoje pratioce, poklanja putovanja najkreativnijim putnicima i teži da korisnike svojih usluga na razne načine obraduje i iznenadi i da im uvek pruži dodatnu vrednost za uloženi novac.

Uverite se u to i sami i slobodno nam se javite sa utiscima ili sa nekom fotografijom sa putovanja. Srećan put!

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: